Vijesti 03.10.2018.

OSTAJU LI LJEKARI U RS? Najbolji diplomac Medicinskog fakulteta zaposlen u novom UKC-u

ČITANJE: 2 minute

Najbolji diplomac Medicinskog fakulteta u Banjaluci zasnovao je radni odnos u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske. Generalni direktor UKC RS prof. dr Vlado Đajić potpisao je ugovor o radu sa dr Mladenom Đurićem koji je studije medicine završio sa prosječnom ocjenom 9,83 i koji će svoj profesionalni razvoj početi u Klinici za kardiologiju u najvećoj zdravstvenoj ustanovi u Srpskoj.

Poslovodstvo UKC RS na čelu sa prof. dr Vladom Đajićem je prepoznalo potrebu da našim mladim ljekarima obezbijedi najbolje uslove za učenje i napredovanje, a našim iskusnim ljekarima dodatnu motivaciju i zadovoljstvo da prenesu svoje znanje, a sve u cilju pružanja najbolje zdravstvene zaštite našim pacijentima.

UKC RS kao najveća, najreferentnija zdravstvena ustanova u Republici Srpskoj i kao naučno- nastavna baza za sve buduće ljekare i medicinsko osoblje, ima interes i obavezu da budućim medicinskim profesionalcima obezbijedi uslove za rad i profesionalni razvoj i usavršavanje. Ulaganje u mlade stručne zdravstvene radnike je dio dugoročnog opredjeljenja rukovodstva UKC RS kao i stvaranje povoljnog ambijenta za razvijanje profesionalnog razvoja i života mladih ljudi u Republici Srpskoj.

Doktor Mladen Đurić rođen je 1993 godine. Osnovnu školu završio je u Čelincu kao đak generacije i nosilac diplome „Vuk Karadžić“. Tokom osnovnog školovanja ostvarivao je zapažene rezultate na republičkim takmičenjima iz fizike i matematike. Potom upisuje medicinsku školu u Banjaluci koju takođe završava odličnim uspjehom. Tokom druge godine studija bio je angažovan kao student demonstrator na predmetu anatomija. Prvi naučnoistraživački rad, i to iz oblasti mikrobiologije, uradio je sa 20 godina. Prezentovao ga je na inostranom studentskom kongresu. Oktobar 2016 godine proveo je na studenskoj razmjeni u Njemačkoj, i tom prilikom obavio praksu na Univerzitetskoj klinici u Erlangenu. Govori engleski i njemački jezik.