Vijesti 19.12.2016.

Ostaju različite boje: Prolongirana odluka o taksi prevozu

ČITANJE: 1 minuta

Donesenom Odlukom o taksi prevozu, na sjednici Skupštine Grada koja je održana 15. decembra, prolongiran je rok na godinu dana da vozila preduzeća koja obavljaju usluge taksi prevoza moraju biti obojena istom bojom.

Naime, time bi taksi vozila trebalo da budu u boji koju odredi preduzeće, dok bi samostalni prevoznici morali imati vozila metaliksive boje.

Ovaj rok, koji je i ranijih godina bio prolongiran, odgođen je za godinu dana i trebalo bi da stupi na snagu 6. decembra naredne godine.

S obzirom na to da je u pripremi nova sistematizacija koja predviđa formiranje Odjeljenja za saobraćaj i puteve, odnosno odjeljenja čija će osnovna nadležnost biti poslovi iz oblasti saobraćaja, te kako se radi o sastavnom dijelu javnog prevoza, odnosno oblasti od koje u velikoj mejri zavisi kvalitet života u gradu, neophodno je detaljno analizirati oblast taksi prevoza te nakon toga donijeti konačnu odluku, odnosno prijedlog za eventualne dopune i izmjene postojeće Odluke o taksi prevozu na području grada, a sve u cilju podizanja kvaliteta sistema javnog prevoza na području grada, navedeno je u obrazloženju Odluke.