OSTANITE U FORMI I OJAČAJTE IMUNI SISTEM: Kecman Studio poklanja probne online treninge

Za sve one koji i tokom ovog teškog perioda, uzrokovanog pojavom virusa SARS-CoV-2 žele da zadrže top formu i ojačaju imuni sistem pobrinuo se Kecman Studio iz Banjaluke, koji je za sve svoje članove, ali i rekreativce pokrenuo web platformu za besplatno online treniranje.

„U ovoj situaciji gdje smo bili primorani da zatvorimo fitnes centre, objavio sam juče pet linkova koji vode na online treninge koje sam sa ekipom snimio prije par mjeseci kako bih demonstrirao svojim sadašnjim članovima i prijateljima kako će izgleda online platforma za treniranje,“ kaže Saša Kecman i dodaje da su online treninzi za sada dostupni svima koji žele da treniraju kod kuće i pobrinu se za svoje zdravlje u ovim teškim vremenima.

Pristup linkovima na kojima se nalaze online treninzi Kecman studija koncipiran je na jednostavan način. Potrebno je da se pridružite Kecman Studio viber zajednici gdje Vas čekaju linkovi sa treninzima zajedno sa upustvima za nove vježbače.

Novu online platformu Kecman studija, koja predstavlja veliki korak za Sašu Kecmana, trenera i osnivača Kecman studija, ali i za čitav tim ljudi sa kojima sarađuje možete potražiti na  www.sasakecman.com.

“Odlučio sam se za ovakav vid treninga nakon dugo godina rada i planiram ovu ideju da sprovedem u djelo već neko vrijeme, ali nikako da dođe na red. Posljednjih šest mjeseci smo vršili istraživanje tržišta i pravili smo plan treninga – koji je to vremenski period koji će svaka osoba moći da odvoji tokom dana za sebe da uradi kvalitetan trening, koje vježbe ćemo uključivati na samom početku i slično. Koncipirali smo treninge da traju 30 i više minuta, jer to je mali utrosak vremena u toku od 24 časa koje bi svako trebalo da odvoji za sebe svakodnevno. U pitanju je kratak vremenski period koji čak i najzaposleniji mogu odvojiti kako bi učinili nešto dobro za sebe prije svega, kako fizički tako i mentalno“, kaže Saša Kecman.

Treninzi su već spremni, snimljeni i montirani, a na redu je puštanje online platforme u rad na kojoj će se naći kratki uvodni video kako bi svi imali uvid u treninge koje će moći da rade u toplini svog doma.

Saša Kecman ističe da je oko sebe okupio pouzdan i vrijedan tim od sedmoro ljudi, koji su radili na jednoj ovakvoj velikoj promjena na bolje koja je iziskivala velika ulaganja, kako vremenska tako i finansijska i dodaje da se se nada dobrim rezultatima i pozitivnoj povratnoj reakciji korisnika.

„Nadam se pozitivnom feedback-u jer sam se upustio u nešto novo i uložio dio sebe u nešto za šta se nadam da će mi prerasti u novi posao kojim ću se baviti pored redovnog posla i rada sa ljudima u Kecman Studiju“, govori Saša.

Ovaj projekat se ne završava sa online treninzima, tako da sve korisnike u narednom periodu očekuje i niz drugih novina razne novine poput nutricionističke podrške iza koje će stajati tim stručnjaka u polju zdrave i balansirane ishrane.

“Za početak će platforma biti fokusirana samo na online treninge, ali čim se formiraju i plasiraju cjenovni paketi nakon probnog perioda kada će platforma biti dostupna svima, treninzima se dodaje i tim nutricionista koji će da motri balansiranu ishranu korisnika ove online platforme i biti tu da odgovori na sva pitanja korisnika, ali i da ih posavjetuju i daju im opšte smjernice. Pored toga, u planu je i tim psihologa koji će biti dostupan za savjetovanje putem platforme”, ističe Kecman.

Treninzi koje ćete imati priliku da radite online iz svog doma efektni su i sažeti tako da dobijete najbolje rezultate u kratkom vremenskom periodu koji je potrebno izdvojiti da bi se jedan trening uradio. U pitanju su „probni“, osnovni treninzi za sve rekreativce bez obzira na fizičku spremnost. Treninzi su prilagođeni svima koji žele da treniraju kući, pogotovo tokom perioda preporučene izolacije zbog novonastale globalne zdravstvene situacije.

Nesebično dijeljenje treninga na kojima se vrijedno radilo mjesecima Saša karakteriše kao poklon svojim sugrađanima prvenstveno, ali i svima drugima koji žele da urade nešto zdravo za sebe tokom ovih teških  vremena.

„U pitanju je prije svega jedna lijepa, zdrava priča, a u ovim teškim okolnostima, to je dostupna priča svima i sad svi mogu bez izgovora da treniraju kući. Ukoliko je nekome potrebna dodatna motivacija, svi mogu slobodno da komentarišu i da pitaju sve što ih zanima“, ističe Saša.

Od septembra 2020. godine postoji i plan da se pokrene platforma na engleskom jeziku koja će biti dostupna svima, bez ograničavajućeg faktora govornog područja.

(zadobardan.com)

OD BIJELE TEHNIKE DO GRAĐEVINSKOG MATERIJALA: Dijelu trgovina dozvoljen rad do 15 časova

U Banjaluci je od danas omogućen rad trgovinama bijelom tehnikom, vodovodnim i elektro-materijalom i sanitarijima, keramikom, prodavnicama boja i lakova, auto-dijelova, dijelova za poljoprivredne mašine, građevinskog materijala, te drogerijama. Ovim djelatnostima prošle sedmice dozvoljen je rad odlukom republičkog štaba, a od danas, od 7 do 15 časova, one mogu da rade i u Banjaluci, ali

AMBASADORI ČLANICA EU: BiH će dobiti medicinsku opremu ako pristupi Zajedničkom sporazumu

Svi ambasadori država članica Evropske unije akreditiranih u Bosni i Hercegovini, zatim komandant EUFOR-a i šef Delegacije EU u BiH/specijalni predstavnik Evropske unije u BiH Johann Sattler napravili su zajednički osvrt u vezi s aktuelnom situacijom u BiH i u Evropi prouzrokovanom pandemijom koronavirusa. Poslali su važnu poruku za našu državu. Njihovu zajedničku poruku bh.

ŠERANIĆ: Virus potvrđen kod još 42 osobe u Republici Srpskoj

U protekla 24 časa u Republici Srpskoj testirano je 216 uzoraka, prikupljenih u subotu i nedelju, a novi korona virus potvrđen je kod još 42 osobe, potvrdio je ministar zdravlja i socijalne zaštite RS Alen Šeranić. U Srpskoj je korona virusom ukupno zaraženo 346 osoba, a od posljedica ove bolesti do sada je preminulo 11

UKC RS: Muškarac (65) iz Laktaša preminuo od korona virusa

U protekla 24 sata u Klinici za infektivne bolesti Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske preminuo je jedan pacijent, muškog pola, kod kojeg je potvrđeno prisustvo novog korona virusa, saopštio je UKC RS. Riječ je o šezdesetpetogodišnjem pacijentu iz Laktaša, koji je imao više hroničnih udruženih oboljenja. Pacijent je liječen u Klinici za infektivne bolesti od

Servisne informacije za 7. april

Servisne informacije za utorak, 7. april 2020. godine: Policijska uprava Prema podacima sa kojima raspolaže ovo Područno odjeljenje, za posljednja 24 časa u Gradu Banjaluka dogodila su se 2 krivična djela. Javni red i mir je narušavan 9 puta, a napravljeno je 9 prekršaja. Bilo je 9 saobraćajnih nezgoda, 1 lice je lakše povrijeđeno, sve

Boris Džonson prebačen na intenzivnu njegu

Premijer Velike Britanije Boris Džonson prebačen je na intenzivnu njegu, javlja BBC. Dauning strit je potvrdio BBC-ju da je Džonson prebačen na u bolnicu “Sent Tomas” nakon što deset dana simptomi virusa korona nisu popuštali. Prema navodima iz Dauning strita, posljednjih sati simptomi su se pogoršali. Gardijan navodi da je na intenzivnu njegu prebačen iz

CVIJANOVIĆ: Kad dođe vrijeme, procijeniće se da li će biti lokalnih izbora

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović istakla je da je u vrijeme epidemije virusa korona neprimjereno i besmisleno govoriti o tome da li će ili neće u oktobru biti održani lokalni izbori u BiH zbog korona virusa. “Moj stav je da se, uprkos vanrednim okolnostima, u tom smjeru treba krenuti u svu proceduru i pripreme, a