Vijesti 12.12.2017.

Oštećeni ili potpuno odneseni krovovi najveći problem u Banjaluci

ČITANJE: 1 minuta

Gradski štab za vanredne situacije Banjaluke ocijenio je na današnjoj sjednici da trenutno najveći problem predstavljaju oštećeni ili potpuno odneseni krovovi na nekoliko objekata na području grada usljed jakog vjetra.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić rekao je nakon sjednice Štaba da su prijavljena ozbiljnija oštećenja na sedam stambenih zgrada, te da je na tri objekta Komunalna policija intervenisala da bi zaštitila saobraćajnice ili druge površine.

On je dodao da će gradsko Odjeljenje Civilne zaštite pratiti situaciju i koordinisati u onom što se sada može pomoći, a to su prvenstveno stambene zgrade, ozbiljnija oštećenja na kućama i javnim ustanovama.

Radojičić je naveo da je oštećen krov na Studentskom domu, dodatno je oštećen krov na Banskom dvoru, na Biblioteci za slijepa i slabovida lica i nekim ambulantama i vrtićima, ali da ništa nije dramatično.

“Najavljene su padavine i možemo intervenisati da se na bazi procjene inspekcijskih organa u ovom trenutku, eventualno, ponude cerade i najloni za prekrivanje da objekti ne bi prokišnjavali”, naveo je Radojičić.

Radojičić je podsjetio da su tri lica zadobila povrede zbog vremenskih neprilika koje su zahvatile grad u posljednja 24 časa.

On je dodao da je oštećeno oko 60 automobila, uglavnom zbog padanja granja i drveća, ali da se saobraća uredno.

(Srna)