Vijesti 04.01.2019.

OŠTRA RASPRAVA Dodikov savjetnik: CIA ubija svoje ljude, Stanivuković: Vlast sprema alibi ako mi se nešto desi

ČITANJE: 3 minute

Javnost danas bruji o izjavi savjetnika za politička pitanja srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, Srđana Perišića, koji je narodnom poslaniku Drašku Stanivukoviću (PDP) u TV emisiji poručio: „Stanivukoviću, najviše trebate da se plašite vaših, jer poznato je da CIA ubija svoje“. 

Gostujući na TV1 i govoreći o “obojenim revolucijama u Republici Srpskoj”, Perišić je ovo poručio Stanivukoviću koji se u emisiju uključio uživo.

– Tajne službe Amerike i tajne službe Britanije su likvidirale predstavnike opozicije po Južnoj Americi, Africi i Aziji, koji su bili prepoznati kao prozapadni političari – rekao je Perišić.

Nakon što je voditeljka prokomentarisala da je u pitanju najava ubistva, Perišić je rekao da „oni to rade, ja očekujem to“.

Stanivuković kaže da na ovakvu javnu izjavu posmatra kao alibi vlasti, koji bi im poslužio u slučaju da mu se nešto desi.

– Ovo je klasična priprema terena u slučaju da mi se nešto desi. Ovo znači da oni nisu krivi. Ako mi se desi ono što  je Davidu Dragičeviću ili Milanu Vukeliću, oni imaju alibi – rekao je Stanivuković za Srpskainfo.

Dodaje da Perišić za svoje tvrdnje nema nijedan dokaz.

“Iscrpljene mnoge metode”

– Stratezi obojenih revolucija, koji već devet mjeseci neuspješno pokušavaju da izvrše prevrat u Banjaluci, mogu preći na krajnje ekstremne oblike rušenja vlasti u Republici Srpskoj kao što su likvidacije pojedinih prozapadnih političara i istaknutih javnih ličnosti da bi za to bila optužena vlast Srpske – rekao je Perišić za Srnu.

Perišić, koji je i profesor Univerziteta u Istočnom Sarajevu, naveo je da su iscrpljene mnoge metode u devetomjesečnom pokušaju rušenja vlasti u Banjaluci.

– Pokrenute su demonstracije pod parolom da je najviša vlast u Srpskoj korumpirana i da ona stoji iza ubistva Davida Dragičevića, angažovane su lažne nevladine organizacije, plaćene iz inostranstva, da regrutuju ljudstvo u protestima, angažovani su korumpirani mediji u BiH i okruženju da održavaju tenzije, vršena je stalna primitivna satanizacija Dragana Lukača i Milorada Dodika, posljednjih dana gledali smo harangiranje mase i izazivanje šokantnih događaja – rekao je Perišić.

Polarizacija među građanima

Isto tako, istakao je on, demonstracije su lažno predstavljane kao reprezentativne za cijelo društvo da bi se izvršila polarizacija među građanima i, na kraju, izazivane su varnice kako bi one prerasle u konačni obračun s vlastima.

– Međutim ništa od toga nije uspjelo, osim manipulacije porodicom Dragičević – rekao je Perišić.

Na žalost, dodao je on, iskustva iz dosadašnjih obojenih revolucija, koje su sprovođene širom svijeta, pokazuju da su one u određenim momentima, kada su bile pred gašenjem, radikalizovane na ekstremni način, ubistvima ljudi koji su učesnici demonstracija, ubistvima javnih ličnosti.

On je naveo da u svijetu jedino zapadne tajne službe, prije svega američke, izvode specijalne operacije u kojima se vrše likvidacije javnih ličnosti kako bi bila optužena targetirana vlast.

(Srpskainfo)