Vijesti 12.04.2016.

Osuđen jer je prijavio bubašvabu u bonžiti

ČITANJE: 1 minuta
goran-papovic
Predsjednik Nacionalne organizacije potrošača Srbije Goran Papović nepravosnažno je osuđen u krivičnom postupku koji je protiv njega pokrenula “Ravanica” iz Ćuprije a nakon što je ukazao javnosti da je u proizvodu “bonžita” pronađena ispresovana bubašvaba.

Sud je ocijenio da je Papović preduzeću nanio štetu, piše Blic.

Papović je objasnio da je prvostepena presuda stigla prošle nedjelje, ali da je uložena žalba i da je cijeli slučaj sada na višoj instanci.

Kako kažu u NOPS-u za Blic, sud je u obrazloženju potpuno zanemario činjenice i to da je predsjednik NOPS-a reagovao u skladu sa prenjetim ovlašćenjima prema Zakonu o zaštiti potrošača i Zakonu o bezbjednosti hrane i da spornu izjavu nije dao kao građanin Papović.

“Za sud nisu bile relevantne izjave svedoka koji su vidjeli upresovanu bubašvabu u proizvodu, kao ni to da je načelniku Sektora za bezbednost hrane u Ministarstvu poljoprivrede lično predat sporni uzorak, i zbog čega je on uputio inspekciju, kojoj je dva puta zabranjen ulaz u proizvodni pogon”, rekli su u udruženju.

Spor zbog insekta u “bonžiti” započet je u avgustu 2014. godine kada je preduzeće “Ravanica”, proizvođač “bonžite”, pokrenulo privatnu tužbu protiv Papovića tešku 10 miliona dinara, nakon što je NOPS ukazao i dokazao da je u njihovom proizvodu pronađena buba.

(Blic)