Vijesti 03.09.2020.

OSUĐEN NA 12 GODINA ROBIJE: Ujak pet godina seksualno zlostavljao sestričinu

ČITANJE: 1 minuta

Zbog četiri teška krivična djela seksualnog zlostavljanja sestričine, koje je trajalo punih pet godina, Prijedorčanin V.Z. (36) osuđen je u Okružnom sudu u Prijedoru na jedinstvenu kaznu od 12 i po godina robije, saznaje Srpskainfo.

“Punih pet godina trajalo je seksualno zlostavljanje nesrećne djevojčice, a sve je počelo kada je imala 13 godina”, otkrio je izvor iz policije i  dodao da je optuženi imao polne radnje sa sestričinom u svojoj kući na širem području Prijedora.

Izvor Srpskainfo iz policije objasnio je da je čitav slučaj otkriven prošle godine, kada je policija uhapsila V.Z. u jednom selu kod Prijedora.

“Sve je počelo kada je nesrećna devojčica imala 13 godina. Roditelji su je odvodili na selo, gdje ju je ujak čuvao. To je tokom postupka uzeto kao posebno otežavajuća okolnost, jer je optuženi na brutalan način godinama iskorištavao povjerenje koje mu je ukazano od strane bliske rodbine”, pojasnio je izvor iz istrage.

Seksualno zlostavljanje djevojčice trajalo je do njenog punoljetstva, odnosno punih pet godina, a ono što je posebno začuđujuće jeste da je majka pokušavala odgovoriti svoju kćerku da prijavi ujaka monstruma.

Ipak je djevojka smogla snage i pored svih pritisaka odlučila ispričati sve detalje, dodao je izvor iz istrage.

(N.S/ Banjaluka.net)