Vijesti 28.03.2023.

Osumnjičen za 34 teške krađe, Banjalučane oštetio za oko 160.000 KM

ČITANJE: 1 minuta

Banjalučka policija podnijela je danas Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka izvještaj protiv lica čiji su inicijali D.R. iz Srbije, koje se nalazi u bjekstvu, zbog osnovane sumnje da je počinilo 34 krivična djela teška krađa kojima je pričinjena materijalna šteta u iznosu oko 160.000 KM.

Iz Policijske uprave Banjaluka je saopšteno da su u okviru operativne akcije kodnog naziva “Silver”, koja je usmjerena na sprečavanje i otkrivanje imovinskih krivičnih djela, policijski službenici došli do saznanja da se lice čiji su inicijali D.R. može dovesti u vezu sa izvršenjem 34 krivična djela.

Iz policije navode da su teške krađe izvršene na području grada Banjaluka od 1. januara do 5. marta.

“Lice D.R. se sumnjiči da je uz upotrebu fizičke snage i podesnog alata nasilno ulazilo u unutrašnjost porodičnih kuća i stanova na području grada Banjaluka, a potom vršilo premetačinu, pronalazilo i otuđilo novac i razne vrijedne predmete. Materijalna šteta pričinjena ovim krivičnim djelima iznosi oko 160.000 KM”, navodi se u saopštenju.

Na osnovu naredbe sudije Osnovnog suda u Banjaluci, a uz prethodnu saglasnost tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, izvršen je pretres stana i drugih prostorija u Banjaluci, kao i automobila opel koje je lice D.R. koristilo.

Ovom prilikom je pronađen i uz potvrdu privremeno oduzet 91 predmet koji se može dovesti u vezu s izvršenjem predmetnih krivičnih djela, uključujući zlatni i srebrni nakit, ručne satove, mobilne telefone, vatreno oružje, odjevne predmete.

Iz Policijske uprave navode da policija preduzima sve mjere i radnje radi pronalaska ovog lica koje je u bjekstvu.

(Srna)

Oznake: Banjaluka, krađa