Vijesti 30.01.2022.

OSUMNJIČEN ZA OBLJUBU DJEVOJČICE: Zatražen pritvor za radnika Doma Rada Vranješević

ČITANJE: 1 minuta

Okružno javno tužilaštvo Banjaluka nakon ispitivanja, zatražilo je pritvor za A.K (42) iz Banjaluke zbog sumnje da je počinio krivično djelo Obljuba sa djetetom mlađim od petnaest godina, a na štetu trinaestogodišnje djevojčice, štićenice JU Dom Rada Vranješević.

“Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog postojanja osnovne bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni ponoviti krivično djelo, te iz razloga vanrednih okolnosti jer je riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od deset godina ili teža kazna, a koje je posebno teško s obzirom na način izvršenja ili posljedice krivičnog djela i što bi puštanje na slobodu osumnjičenog rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda-uznemirenju javnosti”, saopštili su iz Okružnog tužilaštva Banjaluka.

Odluku o pritvoru donijeći sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjaluci, a iz tužilaštva su saopštili da  su 24.12.2021. godine zaprimili izvještaj o preduzetim mjerama zbog postojanja sumnje na određene polne radnje između radnika i štićenice Doma Rada Vranješević.

“Tužilaštvo je nakon sprovedenih istražnih radnji dana 27.01.2022. godine, došlo do novih činjenica  da je počinjeno krivično djelo Obljuba sa djetetom mlađim od petnaest godina, te je odmah naložilo da se lice inicijala A.K. liši slobode, te nakon kriminalističke obrade uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu sprovede u Okružno javno tužilaštvo Banjaluka.

(N.S)