OSUMNJIČEN ZA POKUŠAJ UBISTVA NOVINARA: Predao se Nedeljko Dukić

Nedeljko Dukić, drugoosumnjičeni za pokušaj ubistva novinara BN televizije Vladimira Kovačevića, predao se pravosudnim organima u Banjaluci.

Kako saznajemo, on se predao u prisustvu svog advokata. Ova informacija potvrđena nam je u Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka, gdje su istakli da je za njim bila raspisana međunarodna potjernica, a pritvor mu je predložen neposredno nakon počinjenja ovog djela, u septembru 2018. godine.

Dukić je bjekstvu bio od 26. avgusta 2018. godine, kada je na Kovačevića pokušano ubistvo ispred njegove zgrade u banjalučkom naselju Obilićevo.

U međuvremenu je za ovo krivično djelo osuđen drugi napadač Marko Čolić na četiri godine zatvora.

Sudsko vijeće banjalučkog Okružnog suda prvostepeno ga je osudilo da je zajedno sa Nedeljko Dukić (27), brutalno pretukao Kovačević teleskopskim palicama, nanijevši mu teške povrede.

(Mondo.ba)

Kasa javnih prihoda „teža“ za 48 miliona KM

Poreska uprava Republike Srpske je u prvih jedanaest mjeseci ove godine na račun javnih prihoda RS prikupila ukupno 2,28 milijardi maraka, što je za oko 48 miliona KM ili dva odsto više u odnosu na isti period prošle godine, što pokazuje da je nastavljen pozitivan trend u naplati javnih prihoda.

ODJELJENJE ZA OBRAZOVANJE Za studentske stipendije stigao 391 zahtjev

U okviru gradskog programa stipendija, ukupne vrijednosti 1,6 miliona KM, na konkurs za stipendiranje studenata prvog ciklusa, pristigao je ukupno 391 zahtjev. Prema podacima Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport, od ukupnog broja, u razmatranju su 342 zahtjeva koja ispunjavaju uslove, i to 222 po osnovu socijalnog statusa, 103 po uspjehu i 17 zahtjeva

Banjalučanke pred sudom zbog prostitucije

Tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka podnio je zahtjev da zbog prostitucije bude pokrenut prekršajni postupak protiv dvije osobe čiji su inicijali T.J. i N.B.

Servisne informacije za nedjelju, 8. decembar

Servisne informacije za nedjelju, 8. decembar 2019. godine: Policijska uprava U protekla 24 časa u Banjaluci zabilježeno je pet krivičnih djela. Javni red i mir je narušen šest puta. Dogodile su se tri saobraćajne nezgode, dva lica su lakše povrijeđena. Služba hitne pomoći U Stanici hitne pomoći pregledana su 72 odrasla pacijenta, 21 dijete i