Vijesti 07.05.2020.

OSUMNJIČEN ZA PRIMANJE MITA Poreski inspektor predat Tužilaštvu

ČITANJE: 1 minuta

Inspektor Poreske uprave Republike Srpske Nemanja Barović predat je jutros u nadležnost Republičkog javnog tužilaštva pod čijim je nadzorom sprovedena policijska akcija “Svodna” u kojoj je uhapšen zbog sumnje da je primio mito. 

Barovića će saslušati tužilac Republičkog javnog tužilaštva poslije čega će odlučiti da li će predložiti sudu da mu odredi pritvor.

Inspektor, koji je bio zaposlen u prijedorskom Područnom centru Poreske uprave Republike Srpske, uhapšen je juče u Prijedoru zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo primanje mita, a policija je pretresla prostorije koje koristi.

– Osoba je slobode lišena u svojim službenim prostorijama nakon izvršenog krivičnog djela. Prilikom hapšenja kod njega je pronađena određena količina novca, kao i drugi predmeti koji će poslužiti u krivičnom postupku – rekla je ranije načelnik Odjeljenja Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske za odnose sa javnošću Mirna Miljanović.

Prema nezvaničnim informacijama, inspektor je uzeo 5.000 KM mita.

Njega su uhapsili pripadnici Uprave MUP za organizovani i teški kriminalitet u okviru akcije kodnog naziva “Svodna” koju policija sprovodi pod nadzorom Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala Republičkog javnog tužilaštva, a usmjerena je na suzbijanje krivičnih djela koruptivnog karaktera.

(Srna)