Vijesti 03.10.2022.

Osumnjičeni za šverc droge u predmetu “Storidž” predao se nakon mjeseci bjekstva

ČITANJE: 1 minuta

Predrag Petković (35), osumnjičen kao jedan od organizatora šverca drogom u predmetu “Storidž”, predao se Tužilaštvu BiH nakon godinu bjekstva, predao se u prisustvu advokata, navode iz ovog tužilaštva.

“Osumnjičeni je pod istragom je u predmetu ‘Storidž’, koji je povezan sa Sky i Anom aplikacijama. On je jedan od organizatora organizovane kriminalne grupe sa područja Gradiške i drugih mjesta i  osumnjičen je za  organizovani kriminal u vezi sa neovlaštenim prometom opojnih droga,  neovlaštenim prometom oružjem i vojnom opremom te proizvodima dvojne namjene, krijumčarenjem ljudi, te krivičnim djelom teška krađa”, saopštilo je Tužilaštvo BiH.

Kako navode, radi se o pomenutu za ogranizovani kriminal, koji je povezan s međunarodnim krijumčarenjem opojnih droga i drugim krivičnim djelima u kojem tužilaštvo, u saradnji s partnerskim institucijama u BiH, zemljama regiona, EU i svijeta vodi istragu protiv grupe koja je djelovala na području BiH i inostranstva.

“Osumnjičeni je duže vremena bio nedostupan pravosuđu BiH i potraživan je putem međunarodne potjernice. Nakon što ispita osumnjičenog, postupajući tužilac donijeće odluku o daljim aktivnostima u predmetu” saopštilo je Tužilaštvo BiH.

(N.M.)