Region 18.10.2021.

OSUMNJIČENI ZA UBISTVA: Uhapšena još dva pripadnika klana Veljka Belivuka

ČITANJE: 2 minute

Dva člana organizovane kriminalne grupe “Principi”, klana Veljka Belivuka, uhapšena su zbog sumnje da su ubili Nikolu Mitića i Zdravka Radojevića u avgustu i novembru prošle godine.

Uhapšeni su S. R. /33/ i D.M. /32/ zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična djela teško ubistvo nad Mitićem i Radojevićem.

Kako se sumnja, obojica osumnjičenih su višestruki izvršioci teških krivičnih djela i istaknuti članovi navedene organizovane kriminalne grupe, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

MUP je objavio snimak hapšenja dvojice članova Belivukovog klana. Na snimku se vidi da je jedan pripadnik uhapšen u stanu, a drugi u teretani.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin rekao je povodom hapšenja da je MUP istrajan u borbi protiv svih vidova kriminala.

– Podizanje optužnice za neko krivično delo nije kraj rada policije. Svi koji učestvuju u vršenju krivičnih dela mogu da budu sigurni da ćemo ih tražiti i da ćemo ih pronaći, bez obzira da li su ubice ili su njihovi pomagači – rekao je Vulin.

Kako se navodi u saopštenju MUP-a, S. R. se tereti da je, zajedno sa sa V. B, M. M, M. B, D. T, V. D, N. S, S. L, V. G, A. S, S. R i B. H. 10. avgusta prošle godine oteo Nikolu Mitića, kojeg su zatim odveli u naselje Ritopek i tamo ga, kako se sumnja, ubili.

Osumnjičeni D. M. se tereti da je, 10. novembra prošle godine ubio Zdravka Radivojevića.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Belivuk i njegova grupa optuženi su za pet ubistava, otmice, silovanje i nedozvoljeno držanje droge i oružja.

U pitanju je najveća akcija policije protiv organizovanog kriminala u poslenjih 10 godina.

Belivuk, čiji je nadimak Velja Nevolja, sumnjiči se za najbrutalnija ubistva, a dokazni materijal u vidu fotografija iskasapljenih žrtava dospio je u javnost.

(Srna/SB)

Oznake: Veljko Belivuk