Vijesti 02.04.2016.

Otac i ćerka umrli u razmaku od 12 sati

ČITANJE: 3 minute
otac-i-cerka
Ćerke, kažu, više vole očeve. A koliko je jaka ta veza, na najgori način pokazala je sudbina Miloša Gavrilovića (70) i Slavice Volarić (36) iz Beograda.

Otac i ćerka umrli su u razmaku od nepunih 12 sati. Gledajući bitku za život obožavanog oca, kome je poslije operacije pozlilo, Slavica doživljava moždani udar. Tronedjeljna neizvjesnost završava se kobno za oboje. Ni jedno ni drugo nisu se probudili iz kome. I biće sahranjeni u subotu 2.aprila, na Bežanijskom groblju, jedno pored drugog.

Druga Miloševa ćerka Maja Cvetić (34), ne vjerujući, u bolu, kaže, onako kako su njena sestra i otac cijelog života bili povezani, tako su i sada – jedno drugo odvukli u smrt.

“Iako smo se obe udale, i imamo svoje porodice, nastavile smo da živimo blizu naših roditelja i sve vrijeme smo jako povezani i upućeni jedni na druge”, kaže Maja za “Novosti”. “Ipak, Slavica je bila naročito vezana za tatu, kao i on za nju. Ta spona među njima bila je posebna. Pa iako je sve bolno i strašno, ne mogu da ne mislim kako ni režiseri ne bi mogli da smisle ovakav scenario, koji se dogodio našoj porodici.”

Bliznakinje Mia i Tara (6,5) u istom danu ostale su i bez majke i bez omiljenog deke. Slavičina sestra Maja svjesna je da će njoj i Perici, tati djevojčica, i baki Zorici biti potrebno mnogo snage da im se nađu i nadomjeste gubitak.

“Ni sada, ovako pod lijekovima za smirenje, još ne mogu da povjerujem šta nas je snašlo”, priča Maja. “Otac se poslije operacije crijeva vratio kući iz bolnice i prije tačno mjesec dana, 2. marta, pozlilo mu je u kući na Bežanijskoj kosi. Slavica je bila tu i vidjela sve to što se dogodilo. Kako je pao, kako se preznojavao, trpio bolove, mučio se… Dok je prepričavala ljekarima Hitne pomoći, valjda je ponovo kroz sve prošla i pozlilo je i njoj. Oboje su ih odveli na VMA.”

Kako Maja priča, od prve pretpostavke ljekara da je Slavica samo “patila” od akutnog stresa, skener je pokazao da je riječ o zakrčenju krvnog suda i uslijedilo je razbijanje tromba.

“Ne znamo da li je to bio pogrešan potez ljekara, ali poslije sedam dana u bolnici pala je u komu”, priča Maja.

“U međuvremenu, tata je izašao iz bolnice i krivica da je Slavica zbog njega u postelji izjedala ga je iz dana u dan sve više. Ponovo je završio u bolnici, sada na Bežaniji, zbog upale srčanog zaliska. Obilazila sam ga u bolnici, ulazila nasmijana, našminkana, pozitivna, lagala ga, neka mi Bog oprosti, da je ona sve bolje i da će ga pozvati čim bude mogla. Ali zapravo nije se budila iz kome. Bilo je strašno gledati njega u bolovima zbog bolesti, ali još većim zbog kajanja, krivice i muka koje su mu izjedale dušu.”

Infekcija se sa zaliska Milošu proširila po cijelom tijelu i stigla i do mozga. Posljednja dva dana, otac i ćerka bili su u komi istovremeno. On je umro u utorak uveče, ona u srijedu ujutru.

“Tuga i ljubav, jedno za drugim, odvela ih je u smrt”, kaže Maja. “Činjenica da je bolestan i da će možda ostati bez njega, za nju je bila nezamisliva. Govorila je stalno ‘Kako će tata, hoće li mu biti dobro?’. Strašno se brinula. I ljekari kažu da nije mogla da dobije zakrčenje krvnih sudova toga dana kada je njemu pozlilo, ali vjerovatno je sve to bilo okidač.”

(Novosti.rs)