Vijesti 17.12.2015.

Otac kik-boksera Marka Đerića: O optužnici protiv ubica sina sam saznao iz medija

ČITANJE: 2 minute
Otac marka djerica
Specijalno tužilaštvo Republike Srpske podiglo je optužnicu protiv Miljana Ratkovića, Dake Pikule i Radovana Andrića zbog krivičnog djela teško ubistvo poznatog trebinjskog kik boksera Marka Đerića u maju ove godine u Trebinju.

Pored krivičnog djela teško ubistvo, Ratković i Andrić se terete i za krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija, a terete se i za to da su  kao saučesnici, iz bezobzirne osvete, lišili života Marka Đerića pucanjem iz vatrenog oružja, tako što je Pikula podstrekivao Ratkovića, a Andrić mu pružio pomoć da Đerića liši života iz bezobzirne osvete, saopšteno je u ovom tužilaštvu.

Otac pokojnog Marka Slobodan Đerić iznenađen je što je za podizanje optužnice saznao iz medija, jer je, kako kaže, očekivao da ga o tome obavijeste oni iz Specijalnog tužilaštva, tom prije što je ranije telefonom kontaktirao sa nadležnim istražiocem.

-Mislim da se dugo čekalo i da je bilo krajnje vrijeme da se optužnica podigne, ali, s obzirom da se radi o sinu sudije, moralo je tako, dok se to sve pripremi – rekao je novinarima Slobodan.

Kaže da nije pročitao cijelu optužnicu, osim onog što se može saznati iz medija, ali ipak smatra da tužilaštvo još uvijek ima posla, jer smatra da u cijelom slučaju ima još umiješanih osoba kod samog pomaganja i sklanjanja oružja nakon ubistva.

On sam ne zna prikrivaju li se svjesno činjnice, ali smatra da su u startu napravljene velike greške od strane trebinjskog tužilaštva, jer je, kako kaže, Pikula u Okružnom tužilaštvu Trebinje saslušan tek 17 dana nakon ubistva, pa je imao dovoljno vremena da utiče i na svjedoke, i na dokaze i na sve ostalo.

Tvrdi da su sada na potezu i Sud i Tužilaštvo.

-Ako postoji pravedna kazna očekujem da će je oni dobiti- dodaje Slobodan, zamjerajući, kako kaže, trebinjskom tužilaštvu na svemu što su uradili, ali od Specijalnog tužilaštva očekuje da dovede slučaj pravedno do kraja.

Slobodan Đerić je novinarima potvrdio da će prisustvovati cjelokupnom sudskom procesu kada on otpočne.

Miljan Ratković, Dako Pikula i Radovan Andrić se nalaze u pritvoru, a optužnicom je predloženo da im se taj pritvor produži do okončanja glavnog pretresa…

(NN)