Vijesti 18.11.2015.

Otac Serafim: Vladika Kačavenda je silovao dječaka

ČITANJE: 1 minuta
hro-kacavenda
Nevjerovatne stvari koje su se dešavale u crkvi, surovu realnost kroz koju je prošao uz vladiku Vasilija Kačavendu, ispričao je jedan od njegoviih đakona u prvom dijelu emisije “Život priča”

U emisiji na TV “Prva”, đakon Bojan Jovanović, odnosno otac Serafim, ispričao je autorki i voditeljki Tanji Vojtehovski, svoja iskustva sa vladikom Kačavendom i saznanja o tome šta je vladika radio.

– Kačavenda je silovao dječaka Milića Blažanovića, koga je pozvao u manastir jer nije imao novac da se školuje, obećavši mu nastavak školovanja kasnije – rekao je Bojan Jovanović, otac Serafim.

On je rekao da je, kada su dolazili u manastir Papraća, otac Bratislav Marković uperio automatsku pušku u njega i vladiku, rekavši: “Pobiću vas sve pedere”!

Otac Serafim tvrdi da u porti manastira Papraća počivaju dijelovi tijela dječaka Milića Blažanovića koji se “raznio bombom zbog silovanja vladike Kačavende”.

– Milić se povjeravao ocu Stefanu. On i ja smo u tajnosti zakopali tijelo dječaka u porti manastira. Otac Stefan je bio sljedeći, on je to znao – rekao je Bojan Jovanović u emisiji, prenosi Alo!