Vijesti 10.11.2015.

Oteti Srbi locirani, oteli ih kriminalci, a ne ID?

ČITANJE: 1 minuta
sabrat libija
Srpski državljani koji su oteti u Libiji locirani su u okolini mjesta Sabrata, gde je izvršen napad na srpsku delegaciju, saznaju “Večernje novosti”.

Beogradski list u štampanom izdanju navodi da su u toku intenzivni pregovori srpskih bezbjednosnih službi i libijskih vlasti sa grupom za koju se sumnja da je otela Slađanu Stanković i Jovana Stepića.

Takođe, postoje uvjeravanja sa libijske strane da bi službenici srpske Ambasade u Tripoliju mogli uskoro da budu pušteni na slobodu.

“Politika” navodi da je ambasador Potežica krenuo ka Tunisu kako bi svoju porodicu prebacio u Srbiju, dok je, prema saznanjima beogradskog lista, službenica za vezu Ambasade Srbije Slađana Stanković ranije tražila da bude povučena sa te funkcije.

U međuvremenu Veće bezbjednosti Sabrate je saopštilo da nije bilo obavješteno o prolasku srpskog diplomatskog konvoja i navelo da za otmicu odgovornim smatra ambasadora Srbije i nadležne državne institucije koje se nisu konsultovale sa Većem bezbjednosti.

Prema nezvaničnim informacijama beogradskog lista, postoje indicije da su srpske državljane otele određene kriminalne grupe i da je cilj otmice finansijske, a ne političke prirode.

(Večernje novosti, Politika)