Sport 04.06.2021.

OTIŠAO U BORAC, PA SE VRATIO NA POZAJMICU: Marković u dresu Željezničara tresao mreže

ČITANJE: 2 minute

Povratak u banjalučki Željezničar Sport tim „oživio“ je napadača Bojana Markovića. Mladi strijelac je u proljećnom dijelu šampionata Republike Srpske došao na diobu prvog mjesta sa 14 golova zajedno sa Ognjenom Stjepanovićem (Zvijezda 09) i Nikolom Mojovićem (Sutjeska).

Marković je u zimskom prelaznom roku došao na pozajmicu iz banjalučkog Borca, gdje za godinu i po dana nije dobio pravu šansu. Povratak na banjalučko „Predgrađe“ pokazao se kao pun pogodak i za napadača je najvažnije da je redovno tresao mreže, prenosi Srpskainfo.

Mladi igrač se brzo uklopio u sistem i krenuo da pruža sa partijama zbog kojih je i prešao na Gradski stadion kad je bio prvi strijelac Lige, a sad je taj rezultat ponovio, iako je nastupao samo pola sezone.

– Iskreno, prezadovoljan sam svojim učinkom u drugom dijelu sezone. Postigao sam 14 golova na isto toliko mečeva, a uz to imao i sedam asistencija, i ova polusezona me je u potpunosti “oživjela“ psihički i fizički, jer sam igrao u kontinuitetu i mislim da sam pružio veoma dobre partije. Sigurno je da uvijek može bolje, a nije mi trebalo puno vremena da se priviknem na sistem trenera Zorana Ćurguza koji igra napadački, dok sam i većinu saigrača dobro poznavao. Sve to nam je donijelo seriju dobrih rezultata i vjerujem da svi u klubu mogu da budu zadovoljni ostvarenim, posebno kad se pogleda mladost ekipe i činjenica da je dosta momaka igralo i dva takmičenja – istakao je Bojan Marković.

Dobre partije su sigurno preporuka za novu sezonu. Marković ističe da će nakon odmora prvo razgovarati sa čelnicima Borca.

– Imam važeći ugovor sa Borcem na još godinu dana i nakon isteka pozajmice prvo ću pregovarati sa njima, da vidim kakvi su planovi. Neću žuriti sa odlukom, meni je najbitnije da imam minutažu i pravu šansu, tako da ćemo zajednički donijeti odluku o nastavku karijere, kad vidim da li se i koliko na mene računa – istakao je Marković.

O tome koliko je Bojan Marković značio za efikasnost ekipe, dovoljno govori i podatak da je Željezničar u proljećnom dijelu sezone postigao 34 gola, dok je u jesenjem dijelu banjalučki tim imao samo 12 golova. Zbog toga i ne čudi da su na kraju završili na četvrtoj poziciji u prvenstvu Republike Srpske.

(SB)