Vijesti 10.10.2022.

Otklonjene prepreke: Počinje dugoočekivana izgradnja mosta u Česmi

ČITANJE: 1 minuta

Dugoočekivana izgradnja mosta u naselju Česma trebalo bi konačno da počne tokom ovog mjeseca.

-Radosne vijesti ovog ponedjeljka u vezi sa gradnjom mosta u Česmi! Izvođač je konačno izabran, sve prepreke su otklonjene, slijedi potpisivanje ugovora, a zatim u oktobru i gradnja mosta koji će spojiti dvije obale, dva važna naselja – Kumsale i Česmu – poručio je gradonačelnik Draško Stanivuković.

Naime, Grad je preduzeo sve iz svoje nadležnosti kako bi mještani Česme nakon osam godina čekanja dobili most, koji je od velikog značaja za građane tog dijela grada, ali i cijele Banje Luke. Riješeni su imovinsko-pravni odnosi, sva projektna dokumentacija, idejno rješenje i još u aprilu ove godine dobijena je građevinska dozvola za most. Ukupno iz budžeta Grada izdvojeno je oko 1,5 miliona KM za potrebnu dokumentaciju, te za rješavanje imovinsko-pravnih odnosa.Čekalo se samo da preduzeće „Putevi Republike Srpske“ okončaju proceduru javne nabavke za izbor izvođača radova.

Podsjećamo, izgrdnja mosta u Česmi je veoma važna i novo je poglavlje u razvoju, ne samo mjesnih zajednica iz tog dijela Banje Luke, nego generalno grada.

-Most mijenja sliku, mijenja saobraćajnu i putnu infrastrukturu i to je jedan od najozbiljnijih projekata u vezi s kojim smo imali i velike izazove – kazao je ranije gradonačelnik Stanivuković, pojasnivši da su prethodno rješenje i idejni projekat promijenjeni jer se željelo da rješenje bude i arhitektonski lijepo.

(E.M)