Politika 18.07.2020.

OTKLONJENI NEDOSTACI: CIK ovjerio prijave za 87 političkih stranaka

ČITANJE: 1 minuta

Centralna izborna komisija BiH /CIK/ danas je, nakon isteka roka za otklanjanje nedostataka u prijavi, ovjerila prijave za 87 političkih stranaka za učešće na predstojećim lokalnim izborima zakazanim za 15. novembar, za one izborne jedinice za koje ispunjavaju zakonom propisane uslove.

Među ovjerenim političkim strankama je i pet političkih stranaka koje su dostavile nove nazive koji će se koristiti u izborne svrhe i jedna politička stranka koja je dostavila pravosnažno rješenje o registraciji stranke iz sudskog registra, saopšteno je iz CIK-a.

Preostale ovjerene političke stranke su u cjelosti ili djelimično dostavile nedostajući broj validnih potpisa podrške birača.

Odbijena je prijava za učešće na izborima političke stranke Napredna Srpska-NS jer u ostavljenom roku nije otklonila nedostatak, odnosno nije dostavila novi naziv političke stranke koji bi se koristio u izborne svrhe.

Nakon otklanjanja nedostataka danas je CIK BiH ovjerila prijave za učešće na lokalnim izborima 2020. godine za 81 nezavisnog kandidata, kao i četiri nezavisna kandidata pripadnika nacionalnih manjina.

Odbijene su prijave za učešće na izborima za 16 nezavisnih kandidata jer ne ispunjavaju zakonom propisane uslove.

Pregled svih ovjerenih političkih subjekata po izbornim jedinicama Centralna izborna komisija BiH objavitće na veb stranici /www.izbori.ba/ nakon pravosnažnosti odluka.

(Srna)

Oznake: CIK, Izbori