Politika 20.06.2016.

Otkrivamo: Amidžić nosilac liste SNSD-a u Banjaluci

ČITANJE: 2 minute

Predsjedništvo banjalučkog odbora SNSD-a, sa Igorom Radojičićem na čelu, danas će utvrditi listu od 35 kandidata za predstojeće lokalne izbore, saznaje Banjaluka.net.

Kako saznajemo, nosilac izborne liste u Banjaluci biće 36-godišnji ekonomista Srđan Amidžić, jedan od najmlađih poslanika u Narodnoj skupštini RS i docent na banjalučkom Ekonomskom fakultetu.

Amidžić se SNSD-u se priključio nakon što je Radojičić preuzeo rukovođenje ovom strankom u Banjaluci. U aktuelnom sazivu parlamenta, Amidžić rukovodi skupštinskim odborom za obrazovanje, nauku, kulturu i informisanje. U dosadašnjem radu u parlamentu, uglavnom se fokusirao na teme iz oblasti ekonomije i obrazovanja.

Prema saznanjima Banjaluka.net-a, na izbornoj listi, koju bi u poslijepodnevnim časovima trebalo potvrditi Predsjedništvo Gradskog odbora, osim dobro poznatih i već politički angažovanih kandidata, nominovan je i veliki broj njih kojima je ovo prvi ulazak u ozbiljne političke vode.

Na listi SNSD-a je, po našim saznanjima, i aktuelni potpredsjednik banjalučkog odbora SNSD-a Stanislav Palija (39). Široj javnosti, doktor Palija je poznat kao član ortpedskog tima poznatog banjalučkog ortopeda Slavka Manojlovića iz ortopedskog zavoda “Dr. Miroslav Zotović”.

Doktor Palija je jedan od najmlađih članova ovog tima koji je “Zotović” proslavio po izuzetno uspješnim operacijama kuka, zbog čega je ovaj bolnički centar prepoznatljiv u cijelom regionu.

Na izbornoj listi je još jedna njegova radna kolegica iz “Zotovića” – doktorica Snežana Kutlešić – Stević. Doktorica Kutlešić – Stević rukovodi radom jedine hiperbarične komoru u RS, onu u zavodu dr. “Miroslav Zotović”. Zanimljivo, ni ona do sada nije bila politički aktivna.

Jedno od iznenađenja je i nominacija Bojana Glamočanina, predsjednika društva specijalista doktora stomatologije. Glamočanin je poznati banjalučki stomatolog i vlasnik stomatološke ordinacije.

Pored njih, na listi su se našla i imena dobro poznata široj javnosti, kao što je aktuelni odbornik SNSD-a u gradskoj skupštini Marinko Umićević. Osim po političkom angažmanu, Umićević je prepoznatljiv kao energični direktor fabrike obuće “Bema” iz Banjaluke, koja predstavlja jednu od najuspješnijih privrednih kolektiva u Banjaluci, sa više od 1.250 zaposlenih.

I pored toga što pripada vladajućoj partiji, Umićević je u javnosti poznat po britkom jeziku i jasnim stavovima, pogotovo kad je riječ o ekonomskim temama.

(Banjaluka.net)