Vijesti 08.03.2016.

Otkrivamo: Kako je šef srpskih masona izdao svoju zemlju…

ČITANJE: 3 minute
mason vujacic
Doktor Ranko Vujačić, novoimenovani ambasador Crne Gore u Nemačkoj, nedavno je, otvarajući jednu izložbu slika u Berlinu, izjavio: “Izložba se događa upravo u godini u kojoj obelježavamo desetogodišnjicu obnove samostalnosti Crne Gore.”

Ova rečenica dr Vujačića, ujedno i prvog masona Srbije, izazvala je buru u Regularnoj velikoj loži Srbije (RVLS), pa su se članovi ove srpske masonske organizacije pobunili što njihov starješina i veliki majstor u svojstvu stranog ambasadora “govori javno o samostalnosti Crne Gore od Srbije, čime dolazi u sukob interesa”.

Masoni tvrde da Vujačić nije patriota jer ne ispunjava osnovna načela slobodnog zidarstva sadržana u Konstituciji RVLS da “njeguje ljubav prema otadžbini i da je vjeran i odan Srbiji”.

– On narušava jedinistvo i slogu Bratstva slobodnih zidara. I zato mislimo da veliki majstor treba da bude suspendovan – tvrde masoni, koji smatraju da dr Ranko Vujačić sedi na dve stolice, crnogorskoj i srpskoj, a da kao ambasador zastupa samo crnogorske interese.

I pored naših poziva, Vujačić nije želeo da govori o ovoj temi. Rođen je u Nikšiću. Diplomirao je elektrotehniku. Mason je postao 1998. godine u Engleskoj. Za starješinu Regularne velike lože Srbije i velikog majstora lože Srbije izabran je 2012. godine, na predlog dotadašnjeg prvog masona Petra Kostića. U međuvremenu, bio je visoki funkcioner u Organizaciji UN za industrijski razvoj u Beču. Kao prvi mason Srbije, postao je i član Trilateralne komisije, svetske vlade u sjenci.

U slučaju smene, ulogu starešine srpskih masona do izbora novog velikog majstora preuzeće njegov zamjenik Ika Ilić. Kako nezvanično saznajemo, u RVLS ima više kandidata za novog velikog majstora.

– Na vrhuncu svoje moći, kao veliki majstor srpske masonerije, dr Vujačić je 2013. godine, mimo našeg znanja, izabran za direktora Diplomatske akademije s titulom počasnog ambasadora. Potom mu je prijatelj Milo Đukanović dao crnogorsko državljanstvo, a ministar Ivica Dačić mu je dao diplomatski pasoš Srbije – nabrajaju srpski masoni. – Vujačić je sve to skrivao od nas, dok ga Vlada Crne Gore nije jesenas postavila za svog ambasadora u Nemačkoj. Tada su se dva crnogorska ministra i opozicija pobunili zašto je ovaj Srbin postao njihov diplomatski predstavnik u najjačoj državi Evrope – pričaju nam masoni iz RVLS.

Regularna velika loža Srbije ima 1.100 članova i jedina je zvanična srpska masonska organizacija u svetu. Interesantno je da je većina članova ove lože jesenas protumačila imenovanje njihovog velikog majstora za ambasadora Crne Gore kao uspeh srpske masonerije.

– Mi masoni koji smo shvatili da Vujačić sedi na dve stolice i da je u sukobu političkih interesa Srbije i Crne Gore, tada smo bili u manjini. Tražili smo sazivanje Skupštine RVLS i njegovu smenu, ali to nije prihvaćeno. Danas je, međutim, jasno da Vujačić, kao ambasador Crne Gore, zastupa njene interese, a ne interese Srbije – kažu masoni koji predlažu njegovu smenu.

DR Vujačić je državljanin i Srbije i Crne Gore. Ima dva diplomatska pasoša, i Srbije, i Crne Gore. Ministarstvo spoljnih poslova Srbije je prošle godine dalo nalog za oduzimanje diplomatskog pasoša Ranku Vujačiću, što još nije urađeno.

(Večernje novosti)