Politika 02.07.2020.

OTKRIVAMO: PDP prelomio, Stanivuković kandidat za gradonačelnika, Trivićeva nezadovoljna

ČITANJE: 1 minuta

Na sinoć održanoj sjednici Predsjedništva Partije demokratskog progresa, vrh ove stranke definitivno je odlučio da kandidat PDP-a i opozicije za gradonačelnika Banjaluke bude Draško Stanivuković, saznaje banjaluka.net.

Prema saznanjima našeg portala iz pouzdanih izvora, Jelena Trivić, koja je, takođe, tokom dužeg perioda bila ozbiljan konkurent Stanivukoviću za ovu poziciju, a i sama je u javnim nastupima često potencirala ličnu spremnost da bude kandidat, veoma teško je podnijela konačan stav najužeg rukovodstva PDP-a.

Nakon odluke, kako ističu naši izvori, Jelena Trivić u obraćanju Predsjedništvu nije krila razočarenje i nezadovoljstvo. Suprotstavila joj se Anja Petrović, portparol PDP-a, pa je u jednom momentu čak došlo i do veoma oštrog verbalnog obračuna između njih dvije, koji je okončan tek kada se u raspravu umiješao Branislav Borenović, predsjednik PDP-a, koji je prekinuo taj duel.

Kako navode izvori iz PDP-a, za definitivnu odluku presudna su bila interna istraživanja javnog mnjenja, prema kojima je Stanivuković među opozicionim glasačima imao značajnu prednost u odnosu na Trivićevu i ostala imena koja su se pominjala u tom kontekstu.

(banjaluka.net)