Vijesti 04.11.2015.

Otkrivamo: Uhapšen Kuga zbog silovanja kćerke

ČITANJE: 2 minute
derventa
Z. Đalić, zvani Kuga, uhapšen je sinoć u Derventi zbog sumnje da je silovao 15-godišnju kćerku, saznaje Banjaluka.net.

Nakon što je dobojska policija objavila da je uhpšen izvjesni Z.Đ., iz izvora bliskih istrazi saznajemo da se radi o Z. Đaliću, zvanom Kuga.

Njega je prijavila 15-ogodišnja kćerka, koja je policajcima ispričala da ju je otac više puta silovao prethodnih 12 mjeseci.

Iz tog odnosa je 20. oktobra u Banjaluci rodila dijete.

Izvori Banjaluka.net-a tvrde da se 15-godišnja djevojka prije tri mjeseca udala u selo Donju Bišnju kod Dervente, za mještanina D.K.

Seljani su reporterima Banjaluka.net-a ispričali da su još pod utiskom ove monostruozne priče i da niko ne može da vjeruje da se nešto takvo moglo dogoditi u njihovom komšiluku.

Samira Fejza, direktor Centa za socijalni rad u Derventi, izjavila je za portal Pressrs.ba da su njihovi službenici ranije posjećivali ovu porodicu, zbog čestih prijava iz škole da su djeca zapuštena, da nemaju radne navike i da žive u teškoj materijalnoj i socijalnoj situaciji.

– Socijalni radnici izlazili su na teren i imali smo saznanja da je maloljetnica trudna i kasnije da je rodila 20. oktobra. Naš psiholog pokušavao je da sa djevojčicom obavi razgovor i da sazna ko je otac tog djeteta. Međutim, ona je tu informaciju krila i stalno je govorila da ni sama ne zna ime oca i da se radi o nepoznatoj osobi. Tek u utorak, 3. novembra nekako je smogla snage da prizna da je taj “nepoznati čovjek” zapravo njen otac, koji je silovao. Objasnila je da iz straha to ranije nije željela da otkrije, jer joj je otac prijetio da će ubiti i sebe i nju, ukoliko njena majka za to sazna – ispričala je Fejza.

Cijeli slučaj odmah je prijavljen policiji i Okružnom tužilašvu u Doboju i otac monstrum je ubrzo uhapšen i pritvoren. Inače, radi se o teškom alkoholičaru, koji nije imao stalno zaposlenje, ali je radio određene poslove za nadnicu.

– Osim 15-godišnje djevojčice, taj čovjek ima još dvije kćerke. Stariju, koja je udata, i mlađu koja pohađa četvrti razred osnovne škole. Zasada nema indicija koje ukazuju da su mlađa i starija sestra bile zlostavljane, a nismo imali ni prijava da je ranije bio nasilan. Međutim, vjerujem da će i to biti predmet dalje istrage. Naš psiholog je prisustvovao saslušanju zlostavljane djevojčice i učinićemo sve što je u našoj nadležnosti da se kroz psihološki tretman, novčano i savjetodavno pomogne toj djevojčici da prevaziđe tu traumu – istakla je Fejza.

 

(Banjaluka.net)