Otkrivamo: Uhapšen Kuga zbog silovanja kćerke

derventa
derventa
Z. Đalić, zvani Kuga, uhapšen je sinoć u Derventi zbog sumnje da je silovao 15-godišnju kćerku, saznaje Banjaluka.net.

Nakon što je dobojska policija objavila da je uhpšen izvjesni Z.Đ., iz izvora bliskih istrazi saznajemo da se radi o Z. Đaliću, zvanom Kuga.

Njega je prijavila 15-ogodišnja kćerka, koja je policajcima ispričala da ju je otac više puta silovao prethodnih 12 mjeseci.

Iz tog odnosa je 20. oktobra u Banjaluci rodila dijete.

Izvori Banjaluka.net-a tvrde da se 15-godišnja djevojka prije tri mjeseca udala u selo Donju Bišnju kod Dervente, za mještanina D.K.

Seljani su reporterima Banjaluka.net-a ispričali da su još pod utiskom ove monostruozne priče i da niko ne može da vjeruje da se nešto takvo moglo dogoditi u njihovom komšiluku.

Samira Fejza, direktor Centa za socijalni rad u Derventi, izjavila je za portal Pressrs.ba da su njihovi službenici ranije posjećivali ovu porodicu, zbog čestih prijava iz škole da su djeca zapuštena, da nemaju radne navike i da žive u teškoj materijalnoj i socijalnoj situaciji.

– Socijalni radnici izlazili su na teren i imali smo saznanja da je maloljetnica trudna i kasnije da je rodila 20. oktobra. Naš psiholog pokušavao je da sa djevojčicom obavi razgovor i da sazna ko je otac tog djeteta. Međutim, ona je tu informaciju krila i stalno je govorila da ni sama ne zna ime oca i da se radi o nepoznatoj osobi. Tek u utorak, 3. novembra nekako je smogla snage da prizna da je taj “nepoznati čovjek” zapravo njen otac, koji je silovao. Objasnila je da iz straha to ranije nije željela da otkrije, jer joj je otac prijetio da će ubiti i sebe i nju, ukoliko njena majka za to sazna – ispričala je Fejza.

Cijeli slučaj odmah je prijavljen policiji i Okružnom tužilašvu u Doboju i otac monstrum je ubrzo uhapšen i pritvoren. Inače, radi se o teškom alkoholičaru, koji nije imao stalno zaposlenje, ali je radio određene poslove za nadnicu.

– Osim 15-godišnje djevojčice, taj čovjek ima još dvije kćerke. Stariju, koja je udata, i mlađu koja pohađa četvrti razred osnovne škole. Zasada nema indicija koje ukazuju da su mlađa i starija sestra bile zlostavljane, a nismo imali ni prijava da je ranije bio nasilan. Međutim, vjerujem da će i to biti predmet dalje istrage. Naš psiholog je prisustvovao saslušanju zlostavljane djevojčice i učinićemo sve što je u našoj nadležnosti da se kroz psihološki tretman, novčano i savjetodavno pomogne toj djevojčici da prevaziđe tu traumu – istakla je Fejza.

 

(Banjaluka.net)

ZA KROVOVE I STOLARIJU 200.000 KM Grad priprema listu sanacija na objektima osnovnih škola

Za obnovu objekata osnovnih škola ove godine iz budžeta Grada Banjaluka biće izdvojeno 200.000 KM, a lista prioriteta bi trebala biti gotova početkom marta.  Taj novac, u zavisnosti od potrebe, škole koriste da, na primjer, uvedu centralno grijanje ili poprave kotlovnice, saniraju parkete, mijenjaju krovove i vanjsku stolariju, te obnove sanitarne čvorove. Gradonačelnik Igor Radojičić

BANJALUKA: 150 porodica dobija krov nad glavom

Za 150 porodica, izbjeglih i raseljenih lica, programima stambenog zbrinjavanja na području grada Banjaluka biće riješeno stambeno pitanje. Ovaj zajednički projekat Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije i Gradske uprave omogućiće izbjeglim i raseljenim porodicama da riješe svoje stambeno pitanje i konačno dobiju svoj krov nad glavom. Marko Aćić, v.d. direktora Republičkog sekretarijata za

U ovoj godini izgradnja brane i mašinske zgrade HE “Dabar”

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas u Trebinju da se u ovoj godini može očekivati početak izgradnje brane i mašinske zgrade u projektu Hidrelektrane “Dabar”. Premijer Višković sa direktorom ERS i rukovovodstvom HET-aFoto: RTRS Nakon sastanka sa rukovodstvima “Elektroprivrede Republike Srpske” i preduzeća HE “Dabar” i “Hidroelektrane na Trebišnjici” /HET/, Višković je

Raspušten Gradski odbor SP-a u Banjaluci

Izvršni odbor Glavnog odbora Socijalističke partije (SP) donio je odluku o raspuštanju banjalučkog Gradskog odbora SP. Na današnjoj sjednici je odlučeno da bude formirano Povjereništvo zaduženo za sprovođenje unutarpartijskih izbora SP u Banjaluci. Iz Socijalističke partije je saopšteno da je ovoj odluci prethodilo isključenje iz SP-a bivšeg predsjednika Gradskog odbora Banjaluka Gorana Selaka, zbog, kako

SVEČANO U BANJALUCI Uručene svetosavske nagrade istaknutim prosvjetnim radnicima u Srpskoj

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović i ministar prosvjete i kulture Srpske Natalija Trivić večeras su u Banjaluci uručili svetosavske nagrade za 24 istaknuta prosvjetna radnika u Srpskoj.  Na svečanosti u Dječijem pozorištu Srpske svetosavske nagrade za školsku 2018/2019. godinu uručene su nastavnicima razredne nastave u Osnovnoj školi (OŠ) “Sveti Sava” iz Bileće Sanji Grubačić, u

Pronevjeren novac za izgradnju kuće za malenog Dejana Zorića

Odbor za izgradnju kuće za dječaka Dejana Zorića iz Donjih Agića kod Novog Grada, danas je prijedorskom Tužilaštvu podnio krivičnu prijavu zbog sumnje da je Mladen Karan, sadašnji dopisnik BN televizije iz Prijedora, pronevjerio oko 14.000 maraka, namijenjenih za izgradnju kuće dječaka kojeg je ostavila majka. Karan je, kako saznajemo, u javnost plasirao privatni račun

STANIVUKOVIĆ: Protiv mene podneseno 78 prijava i tužbi, svaki dan sam u sudu par sati

Poslanik Partije demokratskog progresa (PDP) u Narodnoj skupštini Republike Srpske Draško Stanivuković rekao je danas da je protiv njega podneseno 78 prijava i tužbi, zbog kojih gotovo svaki dan provodi nekoliko sati na sudu. Kaže da su tužbe protiv njega i poslanika Nebojše Vukanovića teške više od 100.000 KM, što “u ozbiljnoj mjeri postaje neizdržljivo”.