Sport 25.01.2016.

Otkriven dogovor Reala i Arsenala

ČITANJE: 1 minuta
real arsenal dogovor
Dolaskom Luke Modrića u Real, njemački reprezentativac Mesut Özil je postao suvišan, te ga je Real prodao Arsenalu. Ovih dana u svijetu fudbala cure informacije o transferima, pa tako je objavljen dogovor klubova iz Madrida i Londona.

Otkriveno je kako je Arsenal platio Realu 44 milijuna evra za veznjaka plus bonusi, ali morao i prihvatiti neke neobične klauzule. Već se pisalo o rekordnom transferu Gareta Balea i svim mogućim začkoljicama kojima se Totenhem brani od Baleovog povratka u Premiership. Slično je napravio i Real oko mogućeg Özilovog transfera u Španiju.

Naime, ukoliko Arsenal odluči prodati njemačkog fudbalera bilo kojem španskom klubu – o tome moraju prvo obavijestiti Real. ‘Kraljevski klub’ ima pravo kroz 48 sati odlučiti hoće li ‘mečirati’ ponudu koji Arsenal mora prihvatiti, Ukoliko ponuda bude više od 50 miliona evra – trećina odštete ide Realu.

Uz to, Arsenal i dan danas plaća Realu neobičan bonus za Özila od 2014. godine. Za svaki plasman u Ligu šampinn – Arsenal mora Realu platiti milion evra. I tako za šest narednih plasmana u Ligu šampion. Kako su Englezi redovni sudionik, Real svakog ljeta dobije okrugli milion.

Očekivano, Arsenal nije želio komentarisati navode portala Football Leaks.

(NN)