Vijesti 23.09.2018.

OTKRIVEN SPOMENIK Poštovanje i počast borcima Starčevice

ČITANJE: 1 minuta

U naselju Starčevica, danas je otkriven spomenik na kojem se nalaze imena 102 poginula borca Vojske Republike Srpske sa područja ove mjesne zajendice. Spomenik su otkrili gradonačelnik Igor Radojičić i ministar rada i boračko-invalidske zaštite RS Milenko Savanović, zajedno sa dvoje djece poginulih boraca.

Gradonačelnik Radojičić je naglasio da na ovaj način odajemo poštu onima koji su dali svoje živote za Republiku Srpsku i trebalo bi da se vječno sjećamo njihovih imena.

– Otkrivanjem spomenika na Starčevici, Grad Banja Luka privodi kraju izgradnju i obnovu spomenika borcima Odbrambeno-otadžbinskog rata u svim većim naseljima. Ovo je posao koji zajedno radmimo sa Boračkom organizacijom RS, a u prošloj i ovoj godini završili smo nova spomen-obilježja u Zalužanima, Laušu i Dragočaju, a urađena je rekonstrukcija i obnova još desetak spomenika – rekao je Radojičić.

On je istakao da je cilj da se u najkraćem roku završi gradnja spomen-obilježja na cijelom području grada, te da se onda pažnja gradske vlasti koncentriše na centralno spomen-obilježje.

– To je posao koji u proteklih 20 godina nije urađen i mislim da ćemo usvajanjem novog regulacionog plana centralnog područja, iduće godine konkretnije ući u taj posao –  kazao je Radojičić.