Vijesti 22.05.2019.

Otkrivena grupa koja je opljačkala četvoro državljana Turske

ČITANJE: 1 minuta

Prijedorska Policijska uprava rasvijetlila je razbojništvo počinjeno u Omarskoj nad četvoro državljana Turske i uhapsila šest osoba, saopšteno je danas iz ove uprave.

Uhapšena su lica čiji su inicijali B.M. /23/ iz Novog Grada, G.D. /51/ iz Banjaluke, te K.M. /35/, K.M. /28/, K.LJ. /30/ i I.M. /32/ iz Prijedora za koja je utvrđeno da su imala unaprijed stvorenu namjeru da sebi pribave materijalnu korist.

Lice G.D. je u nedjelju, 19. maja, u večernjim časovima svojim taksi vozilom prevezao oštećena lica iz Banjaluke u Omarsku, gdje ih je preuzelo lice B.M, koje ih svojim motornim vozilom prevozi do mjesta Previja kod Prijedora.

“Dolaskom na planirano mjesto, lica K.M, K.M, K.LJ. i I.M. čekaju oštećene, te im, uz upotrebu sile i pod prijetnjom uzimaju torbe sa odjećom, novčanike sa ličnim dokumentima i novcem u iznosu od 2.000 evra, dva mobilna telefona i ručni sat”, navedeno je u saopštenju.

Riječ je o turskim državljanima čiji su inicijali T.A, A.Y, A.I.C. i A.S.

Sva osumnjičena lica su zbog sumnje da su izvršila krivično djelo razbojništvo sprovedena dežurnom tužiocu Okružnog javnog tužilaštva Prijedor.

(Srna)