Svijet 24.07.2020.

OTKRIVENA NOVA ŽARIŠTA: U Italiji ponovo raste broj zaraženih

ČITANJE: 1 minuta

U Italiji je ponovo zabilježen raste broj novih slučajeva zaraženih virusom korona, a prema posljednjim podacima, prvi put u posljednjih mjesec dana povećan je za više od 300.

Širom zemlje identifikovana su nova žarišta, a prema navodima italijanskih medija, otkriven je klaster u regionu Molize, gdje je zaraženo sedam osoba porijeklom iz Venecuele, od kojih je pet stiglo u Kampobaso 7. jula iz Srbije.

Prvi put od 18. juna broj novih slučajeva na dnevnom nivou premašio je 300 i iznosi 306, dok je svega dva dana ranije bilo 129, prenosi Tanjug.

Do prije nekoliko nedjelja polovina italijanskih regiona bila je bez novih slučajeva COVID-19, dok je juče samo Dolina Aoste bila bez novooboljelih od tog virusa.

Među novim žarištima je Trento gdje su zabilježene desetine slučajeva, a virus je identifikovan i u jednom domu za stare u Bolonji, gdje ima 15 slučajeva pozitivnih.

Lombardija je i dalje najteže pogođen region Italije sa 81 novooboljelim od COVID-19, što je 30 više nego dan ranije, a u Laciju je broj novozaraženih povećan sa 16 na dnevnom nivou na 26 novih slučajeva, od kojih je 12 “iz uvoza”.

U Italiji je do sada korona virusom zaraženo 245.338 ljudi, od kojih je 12.404 aktivnih slučajeva, a 35.092 je umrlo od posljedica tog virusa.

(N.S/ Banjaluka.net)

Oznake: korona virus