Vijesti 04.08.2016.

Otkriveno 315 kradljivaca struje

ČITANJE: 1 minuta

U prvoj polovini ove godine otkriveno je 315 slučajeva krađe struje, te je podneseno 100 krivičnih prijava protiv nesavjesnih potrošača.

U preduzeća “Elektrokrajina” kažu da sprovode intenzivne aktivnosti na povećanju naplate isporučene električne energije i suzbijanju neovlašćene potrošnje.

– U prvih šest mjeseci ove godine isključili smo 6.670 kupaca zbog neplaćanja električne energije, što je za 30 odsto više u odnosu na isti period prošle godine – rekao je portparol “Elektrokrajine” Predrag Klincov.

Dodaje da je “Elektrokrajina” zaključno sa krajem 2013. godine okončala proces sklapanja reprograma potraživanja.

– Jedna od aktuelnih mjera na naplati potraživanja je sklapanje sporazuma o vansudskoj nagodbi. Naše preduzeće je u prvih pet mjeseci ove godine zaključilo više od 600 sporazuma o nagodbi na ukupnu vrijednost potraživanja uključujući i kamate od 6,3 miliona KM – kazao je Klincov.

Ističe da se broj sporazuma o nagodbi značajno povećao u odnosu sa istim periodom u 2015. godini, što smatraju efektom pojačanih aktivnosti na otkrivanju neovlašćene potrošnje i utuživanjima dužnika.

– Sporazum o nagodbi mogu sklopiti domaćinstva koja imaju dug veći od 1.000 KM i preduzeća čija je glavnica duga veća od 3.000 KM – rekao je Klincov.

(Glas Srpske)