Vijesti 14.04.2018.

OTOVORENA “POLICIJADA” Školovanje na Policijskoj akademiji završava 240 mladih policajaca

ČITANJE: 2 minute
– Ove godine školovanje na Policijskoj akademiji završiće 240 mladih policajaca, a raspisan je konkurs za prijem 300 novih akademaca – rekao je Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač na otvaranju “Policijade” u Banjaluci.

Lukač je rekao da su očekivanja da će ove sportske igre, na kojima će se u različitim sportskim disciplinama takmičiti više od 600 učesnika, sljedeće godine biti još masovnije.

“Sve je to novi potencijal i nova snaga Ministarstva, koja će u i sljedećim godinama garantovati bezbjednost Republike Srpske, jer će svi oni svoj posao da rade sa novim i snažnijim elanom”, rekao je Lukač.

On je istakao da se posljednjih nekoliko godina kroz Policijski akademiju uvodi veliki broj mladih ljudi.

“Vidimo ovde puno mladih koji su se prijavili da se takmiče, upoznaju i druže, da rašire svoja prijateljstva i jedni drugima budu pri ruci kako u poslovnim tako i u svim drugim prilikama”, dodao je Lukač.

Predsjednik sindikata Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske Anica Jondić rekla je da u sportskim igrama učestvuju pripadnici svih policijskih uprava od Mrkonjić grada do Trebinja, kao i pripadnici uprava Ministarstva u sjedištu, te pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice.

“Imamo 23 ekipe, koje će se naredna dva dana takmičiti u sedam sportskih disciplina“, navela je Jondićeva.

Prema njenim riječima, “Policijada” ima veliki značaj jer policajcima iz svih krajeva Republike Srpske pruža priliku da se upoznaju i druže, jedni drugima pruže podršku, ali i da se na kvalitetan način odmore od posla.

Inspektor za strateško planiranje u službi ministra Daliborka Kalabić iz Banjaluke rekla je da je ova manifestacija prilika da se pokaže spremnost radnika unutrašnjih poslova i njihov sportski duh, ali i da se međusobno druže.

(Nezavisne)

Oznake: Dragan Lukač