Magazin 02.06.2016.

Otpadom ukrasi, planetu spasi

ČITANJE: 2 minute

Kako su najavili organizatori, završna manifestacija je podijeljena u tri tematske cjeline.

– Prvi dio čini muzičko zabavni program za naše posjetioce koje će zabavljati najmlađi članovi Akademskog plesnog kluba “Habanera”, bend “Plastik Fantastik” koji čine učenici prvog razreda i produženi boravak OŠ “Borisav Stanković”, zatim Milica Lojić učesnica “X factor Adria”, Sergej Pajić prošlogodišnji pobjednik Đurđevdanskog festivala, David Radosavljević učesnik “Pinkovih zvezdica” – najavili su organizatori.

Program će voditi voditeljski par Mišo Radaković i Milica Lojić, a pored izložbe takmičarskih radova, biće organizovana i prodajna izložba predmeta, koje su mališani napravili u sklopu radionica na NUBLU, u školi ili kod kuće.
– Sve je napravljeno od otpadnog materijala. Prodajna izložba će biti humanitarnog karaktera i sav prihod prikupljen od prodaje doniraćemo organizaciji “Budimo ljudi”. Ovako našim učesnicima, pored toga što ih učimo da čuvaju prirodu, ukazujemo da svojim primjerom i radom treba da pomažu ugroženima – rekli su organizatori.

U završnom dijelu manifestacije biće proglašni pobjednici i dodjeljene nagrade u okviru konkursa “Otpadom ukrasi, planetu spasi 2”, za najbolji kreativni rad urađen plastikom (flašama, čepovima i sl.), novinskim papirom, konzervama, starim gumama, drvetom, odjećom i sličnim materijalom-otpadom, za osnovce od prvog do petog razreda.
– Ove godine na konkurs je pristiglo preko 200 radova, a pored Banjaluke, konkurs smo proširili i na opštine Jezero, Prnjavor, Doboj, Laktaše i Gradišku. Imajući u vidu uzrast naših učesnika i nagrade smonjima prilagodili, pa će osvojiti izlet u Ekocentar “Ljekarice”, ulaznice za bazen, pozorište, kino, sportske rekvizite, bicikle, trotinete i mnoge druge nagrade – najavili su organizatori.

Projekat je podržao Fond za zaštitu životne sredine i energetske efikasnosti RS. Prijatelji projekta su Ekocentar “Ljekarice”, “Ecogroup”, “Čistoća a.d.”, “Bema”, “Depot”, “GBT”, “Nevid teatar” i Gradsko pozorište “Jazavac”, Olimpijski bazen, “Multiplex Palas” i “Metalex”.

(Srpskacafe.com)