Politika 03.06.2016.

Otpis 1,5 miliona KM duga bez podrške u Skupštini grada

ČITANJE: 1 minuta

Za usvajanje dokumenta bilo je potrebno 16, a on je dobio 15 glasova. Izostala je podrška DNS-a. Iz ove stranke poručuju da nisu glasali za odluku jer nisu dobili dovoljno objašnjenja zbog čega je potreban taj otpis.

Skupština je prihvatila informaciju o radu Pravobranilaštva RS, uz zaključak da odbornicima treba dostaviti detaljnije informacije o značajnim sudskim sporovima u kojima učestvuje grad Banjaluka.

Odbornik PDP-a Zoran Talić rekao je da je informacija Pravobranilaštva RS bila nepotpuna.

– Dobili smo samo zbirnu cifru sporova koji ne govore ništa. Nije bilo evidencije u kojoj fazi rješavanja se nalaze pojedini slučajevi u koje su uključene višemilionske sume ili imovina od velikog značaja za grad, kao što je spor oko zemljišta Poljoprivredne škole – objasnio je Talić.

Gradski parlament je prihvatio i rješenja o imenovanju Jelene Kurtinović za direktora Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje i Dejana Kusturića za direktora Gradske razvojne agencije. Isto tako, odbornici su dali saglasnost na inicijative za podizanje spomen-obilježja poginulim borcima Odbrambeno-otadžbinskog rata RS na Laušu, Starčevici, u Bistrici i Zalužanima.

(glassrpske.com)

Oznake: Zoran Talić