Sport 08.07.2016.

Otvoren kamp “Dejan Bodiroga”

ČITANJE: 1 minuta

Prvim selekcionim treningom, održanim na sportskim terenima “Srđan Aleksić”, u Trebinju je u četvrtak veče i zvanično otvoren 11. međunarodni košarkaški kamp “Dejan Bodiroga”, koji je u prvoj smjeni okupio 120 mladih košarkaša i košarkašica iz brojnih zemalja Evrope i svijeta.

U Trebinju će, prema riječima šefa trenerskog tima Milivoja Karalejića, u dvije smjene trenirati mladi košarkaši iz Engleske, Švedske, Italije, Grčke, Australije, Kanade, Francuske, Srbije i BiH, od kojih je u prvoj smjeni i 45 mladih košarkaša iz Londona, koji svake godine dolaze sa njihovog koledža.

“I ovog puta imamo dobru ekipu trenera, dobre terene i dobar ambijent u Trebinju, tako da je naša logistika izuzetno spremna, spreman je i ovaj grad i njegovi navijači, koji uvek dolaze na terene, a sve to je i sportska i ljudska blagodet”, rekao je Karalejić na otvaranju.

Precizirao je da će kamp trajati u dvije smjene, od 7. do 15. jula i od 15. do 23. jula, s tim što je, praktično, ove godine izostala prva smjena jer nije odgovarala mladim polaznicima brojnih evropskih zemalja zbog škole, ali će naredne godine, uz izvjesna pomjeranja, biti uvedene ponovo tri smjene.

U prvoj smjeni će na kampu boraviti i Nikola Bodiroga, sin Dejana Bodiroge, koji je takođe stigao u Trebinje i učestvovaće sa povremenim odsustvima u radu obje smjene, a u drugoj ovogodišnjoj smjeni je već prijavljeno 110 mladih košarkaša i košarkašica. Svi mladi košarkaši i košarkašice imaće dva treninga dnevno, a s njima će, osim Karalejića, raditi i drugi košarkaški treneri i asovi.

(Nezavisne)