Magazin 24.04.2018.

Otvoren konkurs “Priče iz komšiluka 2”

ČITANJE: 2 minute

I ove godine, uz podršku kompanije m:tel, otvoren je konkurs za kratke priče “Priče iz Komšiluka 2”.

Nakon što je prethodne godine doživio veliki uspjeh, ovaj konkurs je organizator, portal mondo.ba, odlučio proširiti i na regiju, pa će ovogodišnje priče, pored autora iz BiH, moći da pošalju i svi zainteresovani iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske.

Konkurs je otvoren 23. aprila, na Svjetski dan knjige i autorskih prava, a prijave će se primati do 23. maja u ponoć. Najbolji radovi, koje izabere stručna komisija, biće objavljeni u istoimenoj knjizi. Autor najbolje priče biće nagrađen izdavanjem autorske knjige, a drugu nagradu – tablet, koju je obezbijedila kompanija m:tel, dobiće autor priče koja se bude našla na drugom mjestu.

Kada je o temama riječ – nema ograničenja. Pišite o sebi, svojim komšijama, sugrađanima, pišite o svom gradu, selu, naselju, o svom ljubimcu, prijateljima…

USLOVI KONKURSA:
– Mogu da učestvuju svi državljani BiH, Srbije, Crne Gore i Hrvatske
– Priča treba da bude dužine do 800 riječi (ili dvije novinarske kartice, veličina fonta 14, Times New Roman), napisana na službenim jezicima i pismima navedenih država
– Priča ne smije biti objavljivana na blogovima, društvenim mrežama, na portalima, u novinama, knjigama, magazinima i sl.
– Priču pošaljite na email adresu [email protected] zajedno sa vašim podacima (na kraju priče zapišite ime, prezime, grad ili mjesto u kome živite i broj telefona)
– Portal Mondo.ba zadržava sva autorska prava na tekstove koji budu pristigli

NAGRADE:
– Najbolji radovi biće objavljeni u knjizi “Priče iz komšiluka 2”, koju ćemo izdati u saradnji sa izdavačkom kućom “Imprimatur” (+ PDF izdanje koje će biti besplatno za download na Mondo portalu).
– Piscu najbolje priče biće omogućeno izdavanje, štampanje i promocija autorske knjige, u izdanju izdavačke kuće “Imprimatur”
– Druga nagrada je tablet koju poklanja kompanija m:tel

Najbolje priče i pobjednike odabraće stručni žiri:
– Berislav Blagojević, pisac, predsjednik žirija
– Boris Maksimović, književnik, urednik časopisa Talas i direktor izdavačke kuće Imprimatur, član žirija
– Aleksandra Savić, predsjednica Udruženja lektora RS, član žirija
– Sandra Stanić, prof. srpskog jezika i književnosti, kompanija m:tel, član žirija