Vijesti 03.03.2016.

Otvoren konkurs za učešće blogera u projektu Coca-Cola Bloggers Network Adria 2016

ČITANJE: 2 minute
coca-cola-bloggers-network-adria-750x350
Potraga za novim blogerima koji bi učestvovali u projektu Coca-Cola Bloggers Network Adria je počela.

Objavljivanjem konkursa, Coca-Cola Sistem ulazi u treću godinu realizacije projekta Bloggers Network, što dovoljno govori o uspješnosti ove ideje. Nova generacija blogera krenuće sa radom po završetku konkursa u martu 2016.

Cilj društveno odgovorne akcije Bloggers Network je unapređenje tržišta oglašavanja na različitim tipovima blogova, odnosno podizanje kapaciteta i konkurentnosti tržišta blogova.

Coca-Cola Sistem je prepoznao potrebu pojedinaca koji na svojim blogovima kreiraju sadržaje, da svoj hobi pretvore u posao, te je i u 2015. finansijski potpomognuto devet blogera iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Makedonije.

Ovaj projekat blogerima omogućava veću vidljivost čime cijela regionalna zajednica blogera dobija signal da ako želi – može da zarađuje od svojih sadržaja.

Za razliku od prethodne godine, u 2016. g. biće veći broj različitih tema za vrijeme trajanja ugovora sa blogerima. To znači da možete učestvovati u ovom konkursu i očekivati da budete jedan od CCBNA blogera ako vaš blog pokriva jednu ili više navedenih tema:

Aktivan život – teme vezane za amatersko bavljenje sportom, rekreaciju i ishranu

Programi podrške mladima – teme vezane za obrazovanje mladih, podršku razvoju liderskih sposobnosti i unapređenju ličnih veština

Zaštita životne sredine – teme vezane za održivi razvoj i unapređenje životne sredine

Brendovi – teme vezane za brend kampanje, razvoj i različite načine komunikacije brendova sa potrošačima

Ako su vaši sadržaji pretežno političke prirode, ili su namjenjeni veoma malom krugu korisnika (npr. klasični lični dnevnici sa dominantnim sadržajima o tome kako ste proveli svoj dan), mala je vjerovatnoća da ćete proći na ovom konkursu, u odnosu na druge tipove sadržaja.

Raspored otvorenih pozicija za učesnike CCBNA projekta po zemljama:

Broj pozicija za učešće u ovom projektu je ostao isti i ove godine, s tim da će komisija od datog broja prijava blogera  odabrati učesnike u CCBNA projektu za  2016. godinu:

  • Srbija – 4 blogera
  • Hrvatska – 2 blogera
  • BIH – 1 bloger
  • Makedonija – 1 bloger
  • Crna Gora – 1 bloger

Detalje o konkursu i načinu prijave pronađite OVDE

(bloggersnetwork.org.rs)