Vijesti 25.09.2015.

Otvoren Sajam turizma i zdravlja: Više od 130 izlagača

ČITANJE: 2 minute
sajam
Međunarodni sajam turizma i zdravlja otvoren je sinoć na Trgu Krajine.

Sajam organizuje Turistička organizacija grada Banjaluke, a svečano ga je otvorio gradonačelnik Slobodan Gavranović.

Otvarajući Sajam, gradonačelnik je kazao da je održavanje ove manifestacije treći put pokazatelj da Banjaluka ima kapacitete za ovakav događaj, ali i da ima šta da ponudi.

-Banjaluka već nekoliko godina radi na razvoju turizma, ali i podstiče rad turističke privrede – rekao je Gavranović.

Prema njegovim riječima, grad snažno korača ka razvoju turističke privrede na ovoj regiji,  dobro sarađujući sa regionalnim turističkim organizacijama i zajednicama, kao i institucijama koje daju podršku njihovim aktivnostima i to je rezultiralo značajnim priznanjima za grad i  turističke radnike.

– I ovaj Sajam je potvrda dobre orijentacije naše turističke privrede da predstavimo vlastite potencijale i da ovdje dovedemo turističke radnike koji mogu da izlože svoje proizvode – naglasio je gradonačelnik.

Direktor Turističke organizacije grada a, Ostoja Barašin rekao je da će na Sajmu svoje turističke i zdravstvene resurse predstaviti izlagači iz Srbije, Slovenije, Hrvatske i BiH.

– Poznata je činjenica da je Banjaluka grad sporta. Imamo mnogo sportskih terena koji mogu biti u funkciji turizma – rekao je Barašin.

On je naglasio da će ove godine, prvi put na Sajmu, biti predstavljen i dio programa Sabora trubača iz Guče.

Direktor Turističke organizacije Beograda, Miodrag Popović rekao je da između turističkih organizacija Beograda i Banjaluke postoje posebne, dvosmjerne veze.

On kaže da ima puno manifestacija kojima se Banjaluka promoviše u Beogradu, ali i Beograd u Banjaluci.

– Polovinom oktobra očekuju nas u Beogradu Dani Republike Srpske, što je postalo već tradicija – rekao je Popović.

Na Sajmu, koji će trajati do 26. septembra predstaviće se 130 izlagača, odnosno nacionalne i lokalne turističke organizacije, turističke agencije, strukovna udruženja, hotelijeri i drugi direktni i indirektni pružaoci turističkih usluga.

U dijelu sajma “Putevi zdravlja”, predstaviće se izlagači iz oblasti alopatske, integrativne i alternativne medicine uz proizvođače organske i zdrave hrane, mlijeka i mliječnih napitaka, vode i dijetetskih suplemenata.

Ovogodišnji Sajam u velikoj mjeri posvećen je sportskom turizmu. S tim u vezi, u okviru stručnog dijela Sajma, 25. septembra, biće organizovana radionica o temi: „Mogućnosti razvoja sportskog turizma“.

Podsjećamo da je Banjaluka dobitnik nagrade “Šampion sportskog turizma”, koju dodjeljuje Međunarodni centar za razvoj turizma i ugostiteljstva “Sacen International”.

Sajam je za posjetioce otvoren od 11 do 19 časova.

(Agencije)