Otvoren Sajam turizma i zdravlja: Više od 130 izlagača

sajam
sajam
Međunarodni sajam turizma i zdravlja otvoren je sinoć na Trgu Krajine.

Sajam organizuje Turistička organizacija grada Banjaluke, a svečano ga je otvorio gradonačelnik Slobodan Gavranović.

Otvarajući Sajam, gradonačelnik je kazao da je održavanje ove manifestacije treći put pokazatelj da Banjaluka ima kapacitete za ovakav događaj, ali i da ima šta da ponudi.

-Banjaluka već nekoliko godina radi na razvoju turizma, ali i podstiče rad turističke privrede – rekao je Gavranović.

Prema njegovim riječima, grad snažno korača ka razvoju turističke privrede na ovoj regiji,  dobro sarađujući sa regionalnim turističkim organizacijama i zajednicama, kao i institucijama koje daju podršku njihovim aktivnostima i to je rezultiralo značajnim priznanjima za grad i  turističke radnike.

– I ovaj Sajam je potvrda dobre orijentacije naše turističke privrede da predstavimo vlastite potencijale i da ovdje dovedemo turističke radnike koji mogu da izlože svoje proizvode – naglasio je gradonačelnik.

Direktor Turističke organizacije grada a, Ostoja Barašin rekao je da će na Sajmu svoje turističke i zdravstvene resurse predstaviti izlagači iz Srbije, Slovenije, Hrvatske i BiH.

– Poznata je činjenica da je Banjaluka grad sporta. Imamo mnogo sportskih terena koji mogu biti u funkciji turizma – rekao je Barašin.

On je naglasio da će ove godine, prvi put na Sajmu, biti predstavljen i dio programa Sabora trubača iz Guče.

Direktor Turističke organizacije Beograda, Miodrag Popović rekao je da između turističkih organizacija Beograda i Banjaluke postoje posebne, dvosmjerne veze.

On kaže da ima puno manifestacija kojima se Banjaluka promoviše u Beogradu, ali i Beograd u Banjaluci.

– Polovinom oktobra očekuju nas u Beogradu Dani Republike Srpske, što je postalo već tradicija – rekao je Popović.

Na Sajmu, koji će trajati do 26. septembra predstaviće se 130 izlagača, odnosno nacionalne i lokalne turističke organizacije, turističke agencije, strukovna udruženja, hotelijeri i drugi direktni i indirektni pružaoci turističkih usluga.

U dijelu sajma “Putevi zdravlja”, predstaviće se izlagači iz oblasti alopatske, integrativne i alternativne medicine uz proizvođače organske i zdrave hrane, mlijeka i mliječnih napitaka, vode i dijetetskih suplemenata.

Ovogodišnji Sajam u velikoj mjeri posvećen je sportskom turizmu. S tim u vezi, u okviru stručnog dijela Sajma, 25. septembra, biće organizovana radionica o temi: „Mogućnosti razvoja sportskog turizma“.

Podsjećamo da je Banjaluka dobitnik nagrade “Šampion sportskog turizma”, koju dodjeljuje Međunarodni centar za razvoj turizma i ugostiteljstva “Sacen International”.

Sajam je za posjetioce otvoren od 11 do 19 časova.

(Agencije)

GRADONAČELNIK VRATIO NADU Višečlana porodica u Banjaluci godinama čeka na stan

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić poništio je rješenje Komisije za rješavanje stambenih sporova, prema kojem je višečlanoj porodici Kalabić bilo uskraćeno pravo na stan u državnoj svojini na kojem ne postoji stanarsko pravo. Miroslav Kalabić, otac četvoro djece, izjavio je da se nada da će nova odluka Komisije ići u prilog njegovoj porodici i omogućiti im

KOS: Škola podržava akcije građana, ne i političku promociju

Direktor Osnovne škole „Miloš Crnjanski“ na Petrićevcu Ognjen Kos namjerava da pozove predstavnike svih zainteresovanih udruženja građana na sastanak kako bi usaglasili akcije za predstojeći period te kako bi izbjegli svake dalje nesporazume, jer kako ističe, i rukovodstvo škole i udruženja građana očigledno imaju zajedničke ciljeve.

“DUBINSKO SNIMANJE”: INA zainteresovana za kupovinu akcija u Krajinapetrolu

Vlada Republike Srpske spremna je da proda državni udio u Krajinapetrolu i već je dala dozvolu da hrvatska Industrija nafte – INA izvrši dubinsku analizu poslovanja tog preduzeća. Ministar energetike i rudarstva u Vladi RS Petar Đokić dao je saglasnost INA da započne “dubinsko snimanje” društva Krajinapetrol te analizom svih dokumenata, poslovnih, pravnih, komercijalnih… INA

Od 1. januara elektronska građevinska dozvola

Grad Banja Luka će, od 1. januara iduće godine, započeti pilot projekat elektronske građevinske dozvole, u okviru razvoja koncepta „pametnog grada“, najavio je danas gradonačelnik Igor Radojičić. Tokom predavanja na stručnom simpozijumu „Energetska efikasnost – ENEF“, Radojičić je precizirao da se ova novina uvodi na osnovu koncepta „pametnog grada“, jednog od četiri cilja iz desetogodišnje

PRED ZGRADOM NPRS: Otkrivena bista Nikole Koljevića, ranijeg potpredsjednika Srpske

Bista profesora Nikole Koljevića, nekadašnjeg potpredsjednika Republike Srpske i jednog od osnivača SDS-a, otkrivena je danas u parku ispred zgrade Narodnog pozorišta u Banjaluci, u prisustvu najviših zvaničnika Srpske. Bistu su zajednički otkrili predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović i Koljevićeva kćerka Bogdana. Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je današnje otkrivanje biste

Banjalučki Univerzitet za poslovne studije poništio diplomu direktora OBA

Univerzitet za poslovne studije Banjaluka poništio je diplomu direktora Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH Osmana Mehmedagića za koju je Republička prosvjetna inspekcija utvrdila da je stečena nezakonito, potvrđeno je za Srpskainfo u Inspektoratu Republike Srpske. – Republička prosvjetna inspekcija obavila je danas na Univerzitetu za poslovne studije Banjaluka kontrolu da li je izvršeno rješenje kojim je dat

Studentski filmovi iz cijelog svijeta za sedam dana u Banjaluci

Posjetioce povratničkog izdanja DukaFesta očekuju projekcije 47 studentskih filmova iz cijelog svijeta, koji će biti prikazani u takmičarskom programu, i to 20 igranih i 27 dokumentarnih filmova, saopšteno je na konferenciji za medije održanoj u četvrtak.