Otvoren Sajam turizma i zdravlja: Više od 130 izlagača

sajam
sajam
Međunarodni sajam turizma i zdravlja otvoren je sinoć na Trgu Krajine.

Sajam organizuje Turistička organizacija grada Banjaluke, a svečano ga je otvorio gradonačelnik Slobodan Gavranović.

Otvarajući Sajam, gradonačelnik je kazao da je održavanje ove manifestacije treći put pokazatelj da Banjaluka ima kapacitete za ovakav događaj, ali i da ima šta da ponudi.

-Banjaluka već nekoliko godina radi na razvoju turizma, ali i podstiče rad turističke privrede – rekao je Gavranović.

Prema njegovim riječima, grad snažno korača ka razvoju turističke privrede na ovoj regiji,  dobro sarađujući sa regionalnim turističkim organizacijama i zajednicama, kao i institucijama koje daju podršku njihovim aktivnostima i to je rezultiralo značajnim priznanjima za grad i  turističke radnike.

– I ovaj Sajam je potvrda dobre orijentacije naše turističke privrede da predstavimo vlastite potencijale i da ovdje dovedemo turističke radnike koji mogu da izlože svoje proizvode – naglasio je gradonačelnik.

Direktor Turističke organizacije grada a, Ostoja Barašin rekao je da će na Sajmu svoje turističke i zdravstvene resurse predstaviti izlagači iz Srbije, Slovenije, Hrvatske i BiH.

– Poznata je činjenica da je Banjaluka grad sporta. Imamo mnogo sportskih terena koji mogu biti u funkciji turizma – rekao je Barašin.

On je naglasio da će ove godine, prvi put na Sajmu, biti predstavljen i dio programa Sabora trubača iz Guče.

Direktor Turističke organizacije Beograda, Miodrag Popović rekao je da između turističkih organizacija Beograda i Banjaluke postoje posebne, dvosmjerne veze.

On kaže da ima puno manifestacija kojima se Banjaluka promoviše u Beogradu, ali i Beograd u Banjaluci.

– Polovinom oktobra očekuju nas u Beogradu Dani Republike Srpske, što je postalo već tradicija – rekao je Popović.

Na Sajmu, koji će trajati do 26. septembra predstaviće se 130 izlagača, odnosno nacionalne i lokalne turističke organizacije, turističke agencije, strukovna udruženja, hotelijeri i drugi direktni i indirektni pružaoci turističkih usluga.

U dijelu sajma “Putevi zdravlja”, predstaviće se izlagači iz oblasti alopatske, integrativne i alternativne medicine uz proizvođače organske i zdrave hrane, mlijeka i mliječnih napitaka, vode i dijetetskih suplemenata.

Ovogodišnji Sajam u velikoj mjeri posvećen je sportskom turizmu. S tim u vezi, u okviru stručnog dijela Sajma, 25. septembra, biće organizovana radionica o temi: „Mogućnosti razvoja sportskog turizma“.

Podsjećamo da je Banjaluka dobitnik nagrade “Šampion sportskog turizma”, koju dodjeljuje Međunarodni centar za razvoj turizma i ugostiteljstva “Sacen International”.

Sajam je za posjetioce otvoren od 11 do 19 časova.

(Agencije)

CVIJANOVIĆ: Iza pokušaja odgađanja lokalnih izbora stoji velika igra i manipulacija

Potpredsjednik SNSD Željka Cvijanović istakla je da iza prolongiranja lokalnih izbora stoji velika igra i da se sve to dešava sinhronizovano, te da postoji opravdan strah da BiH može doći u situaciju da ima “Mostar na cijeloj teritoriji u političkom, odnosno izbornom smislu”. – Možemo doći u situaciju nemogućnosti održavanja izbora. Međutim, ovdje je druga

NOVE CIJENE NA PUMPAMA: Gorivo u BiH skuplje i do 20 feninga

Cijene goriva na pumpama širom BiH posljednjih dvadesetak dana porasle su za 0,15 do 0,20 KM po litru, kazao je za “Nezavisne” Almir Bečarević, stručnjak za energente. “Budući da je porasla cijena nafte na svjetskom tržištu, opravdanja za više cijene ima, ali ne baš u ovakom obimu”, ističe Bečarević. Smatra da se u narednom periodu

Renoviranje prostorija u Zajednici srpskih klubova u Beču

U Austriji postoji veliki broj klubova sa prostora bivše Jugoslavije koji se bave kulturnim i sportskim aktivnostima. Ovi klubovi imaju značajan doprinos očuvanja jezika i identiteta tih ljudi ali su oni i jedan vid povezivanja, kako sa državama svoga porekla, tako i sa institucijama Republike Austrije. Prvi klubovi osnovani su početkom sedamdesetih godina prošlog veka.

POPUŠTANJE MJERA: Kalifornija otvara frizerske salone i brijačnice, sa radom počela i njujorška berza

Kalifornija, najmnogoljudnija američka savezna država, u utorak je poduzela novi korak u smjeru popuštanja pandemijskih mjera i, nakon više od dva mjeseca, dopustila otvaranje brijačnica i frizerskih salona u većini saveznih okruga. Guverner Kalifornije Gavin Newsom u ponedjeljak je ukinuo zabranu održavanja misa i trgovanja u zatvorenim prostorima, ali uz nastavljeno strogo pridržavanje ograničenja u

Servisne informacije za 27. maj

Servisne informacije za srijedu, 27. maj 2020. godine: Policijska uprava Prema podacima s kojim raspolaže ovo Područno odjeljenje, za posljednja 24 časa u Gradu Banjaluka dogodila su se dva krivična dijela. Narušavanja javnog reda i mira nije bilo. Dogodilo se osam saobraćajnih nezgoda u kojima su dva lica lakše povrijeđena. Hitna pomoć U Stanici hitne