Magazin 12.10.2021.

Otvoren “Šopen fest” u Beogradu, nastupaju i umjetnici iz Srpske

ČITANJE: 1 minuta

U Beogradu je sinoć otvoren 10. festival “Šopen fest” tokom kojeg će se publici predstaviti i vrsni pijanisti i mladi talenti iz Republike Srpske.

Festival je počeo u “Kolarčevoj zadužbini” programom “Dame sviraju Šopena”, a nastupile su Biljana Gorunović, Rita Kinka i Marija Đukić.

Ovaj festival će trajati do 15. oktobra, a osim u Beogradu, održavaće se u Novom Sadu i Kragujevcu.

Profesor na Akademiji umjetnosti u Banjaluci pijanista Arsen Čarkić održaće resital 12. oktobra u sali Skupštine Grada Beograda, a mladi banjalučki pijanista Konstantin Kosanović nastupiće u okviru programa “Podijum mladih talenata” 15. oktobra u Galeriji “Artget”.

“Šopen fest” organizuje udruženje “Kreartiva” iz Beograda sa Ambasadom Poljske kao pokroviteljem i Ministarstvom za kulturu i informisanje Srbije kao generalnim sponzorom.

Festival se održava uz podršku Grada Beograda, Kulturnog centra Beograda, Muzičke omladine Novog Sada, Galerije Matice Srpske u Novom Sadu, Muzičkog centra Kragujevac, Spomen parka “Kragujevački oktobar”, Prve privatne muzičke škole “Eva mjuzik” i Predstavništva Republike Srpske u Srbiji.

(Srna, Dn.J)