Magazin 19.10.2021.

Otvorena 92. pozorišna sezona nacionalnog teatra

ČITANJE: 1 minuta

Premijernom izvedbom predstave “Opasne veze”, autora Kristofera Hemptona, u režiji Predraga Štrpca svečano je otvorena 92. pozorišna sezona nacionalnog teatra Srpske, saopšteno je iz ovog pozorišta.

Na Velikoj sceni Narodnog pozorišta Republike Srpske sinoć je na dan osnivanja ovog pozorišta premijernom izvedbom predstave “Opasne veze” proslavljen i 91. rođendan Pozorišta.

Nakon izvođenja predstave, dodijeljene su godišnje nagrade za umjetnička dostignuća u prethodnoj pozorišnoj sezoni.

Umjetnički savjet Pozorišta u sastavu: Mladen Mirosavljević predsjednik, Velimir Blanić član i Milan Gajić član, donio je odluke o najboljoj glumici, najboljem glumcu i najboljoj predstavi u protekloj sezoni.

Za ulogu Tamare u predstavi “Stranci u noći”, za ulogu Gospođe Renate u predstavi “Genetika Glembajevih”, najboljom glumicom proglašena je Nikolina Friganović.

U saopštenju Narodnog pozorišta navodi se da je za ulogu Hasana u predstavi “Derviš i smrt” i ulogu Saše u predstavi “Stranci u noći”, najboljim glumcem proglašen Željko Erkić.

Za najbolju predstavu u 91. pozorišnoj sezoni proglašena je predstava “Stranci u noći”, autora Ane Đorđević, u režiji Slađane Kilibarde.

(Srna, E.M)