Vijesti 15.11.2020.

Otvorena sva biračka mjesta u Srpskoj

ČITANJE: 1 minuta

Sva biračka mjesta na području Republike Srpske su otvorena i proces glasanja se odvija mirno, bez incidenata, uz poštovanja epidemioloških mjera koje se odnose na sprječavanje širenja korona virusa među stanovništvom.

Štab Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske „Izbori 2020“ prati i preduzima mjere i radnje u cilju održavanja povoljne bezbjednosne situacije u  Republici Srpskoj na dan lokalnih izbora.

Zbog održavanja lokalnih izbora, lokacije za izdavanje ličnih dokumenata MUP- a Republike Srpske (referati ličnih karata, prebivališta, boravišta i JMB, uključujući akviziciju) rade danas, 15 novembra do 19,00 časova.

Podsjećamo, u cilju preduzimanja bezbjednosnih mjera i radnji povodom održavanja lokalnih izbora na području BiH, ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske donio je naredbu o zabranu prevoza eksplozivnih materija u drumskom saobraćaju za 15.11.2020. godine od 00,00 do 24,00 časova. Ministarstvo u sjedištu, centri javne bezbjednosti, stanice javne bezbjednosti i policijske stanice za navedeni dan neće izdavati odobrenja za prevoz eksplozivnih materija.

U istom vremenskom intervalu na području Republike Srpske zabranjen je i saobraćaj za teretna motorna vozila preko 3,5 tone ukupne mase.

(E.M/banjaluka.net)