Vijesti 13.12.2017.

Otvoreno dječije igralište u Aleji-Centar

ČITANJE: 2 minute

U banjalučkom naselju Aleja-Centar danas je otvoreno još jedno igralište, u okviru akcije izgradnje dječijih igrališta u saradnji sa društveno odgovornim kompanijama.

Procijenjena vrijednost igrališta iznosi oko 35.000 KM, a izvođač građevinskih radova je preduzeće “Građenje Đurić”, saopššteno je iz Gradske uprave.

Igralište su svečano otvorili gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić i Ivan Luburić, direktor “Kroacija osiguranja” za BiH, koje je i donator.

Radojičić je istakao da je riječ o desetom otvorenom igralištu i da je do sada kroz donacije u opremi i radovima u akciji obezbijeđeno više od 700.000 KM.

“Najvažnije je da smo dobili zadovoljne roditelje i djecu, odnosno mnogo zadovoljnih Banjalučana izgrađenim igralištima”, rekao je Radojičić i najavio za sutra otvaranje nova dva igrališta u naselju Borik.

On je naglasio da je Aleja-Centar naselje sa mnogo mladih, bračnih parova i djece i da je jedan od prijedloga samih stanovnika bio više prostora i sadržaja za djecu, te zahvalio kompaniji “Kroacija osiguranje” što je prepoznala značaj akcije.

Direktor “Kroacija osiguranja” za BiH Ivan Luburić zahvalio je gradonačelniku i njegovom timu na, kako je rekao, ideji za akciju kroz koju su se mogli dokazati kao društveno odgovorna kompanija.

“Drago mi je da ovdje stanuje mnogo mladih porodica. U centru poslovanja i vrijednosti `Kroacija osiguranja` više od 130 godina na ovim prostorima jeste upravo porodica, djeca i mladi naraštaji. To su naše vrijednosti dugoročne, u njih ulažemo i želimo da se prepoznaju na tržištu”, naglasio je Luburić.

Luburić i direktor poslovne jednice ove kompanije u Banjaluci Vladimir Žganjec uručili su donaciju u opremi Centru za predškolsko vaspitanje i obrzovanje.

Na dječijem igralištu postavljeno je nekoliko savremenih rekvizita za igru, kao što su multifunkcionalna kula robot, klackalica, ljuljaška i njihalica.

Kompletno igralište izgrađeno je prema najsavremenijim svjetskim standardima i u skladu sa propisima o bezbjednosti djece i korisinika.

Ispod svake sprave je postavljena antistres gumena podloga, a igralište je namijenjeno za djecu uzrasta od tri do 12 godina. Osim rekvizita za igru, postavljene su klupe i kante za otpatke.

(Srna)