(FOTO) Otvoreno Evropsko prvenstvo u raftingu “Banjaluka-Vrbas 2019”

U Rafting centru “Kanjon” u Karanovcu večeras je otvoreno Evropsko prvenstvo u raftingu “Banjaluka-Vrbas 2019” na kojem će naredna četiri dana učestvovati oko 250 raftera iz 11 evropskih zemalja.

Prvenstvo je otvorio zamjenik gradonačelnika Banjaluke Srđan Amidžić, koji je poručio da sportovi na vodi dobijaju sve veći značaj, te da rafting vidi i kao izuzetnu priliku za promociju turističkih potencijala grada.

“Dolaze nam sportisti iz svih krajeva svijeta. Vrbas je naš veliki sportski, ali i turistički potencijal. Koliko znam, za sve ove godine, nijedan rafter iz Banjaluke nije otišao nezadovoljan. Svi su oduševljeni stazom, što je najvažnije, ali nama izuzetno prija kada čujemo i da su veoma zadovoljni našim gostoprimstvom, našom hranom i našim ljudima”, istakao je Amidžić.

Amidžić je rekao da je ovaj grad posljednjih 15 godina bio domaćin najvećih rafting takmičenja, te da je ovo treće Evropsko prvenstvo.

“Prethodno smo bili uspješni domaćini Evropskoj smotri raftera 2005. i 2015. godine. Najveći događaj bila je organizacija Svjetskog prvenstva u raftingu 2009. godine, koje je izazvalo ogromno interesovanje publike i kada je, prema procjenama, u kanjonu Vrbasa bilo više od 30.000 ljudi koji su uživali u čarima raftinga”, naveo je Amidžić i izrazio očekivanja da će za dvije godine Banjaluka ponovo biti organizatori Svjetskog prvenstva.

Pomoćnik ministra za sport Republike Srpske Dragan Jaćimović rekao je da je
Ministarstvo porodice, omladine i sporta Srpske ovo takmičenje uvrstilo u kalendar manifestacija od značaja za Republiku Srpsku i pružilo podršku organizatorima, prepoznajući višestruki značaj ovog sportskoj događaja. On je naveo da je na ovim prostorima rafting u ekspanziji iz godine u godinu, te da je napredak i razvoj svakog sporta uspjeh Banjaluke i Republike Srpske.

“Svi koji jednom osjete moć i vide ljepote Vrbasa, sigurno će doći i biti naši gosti i kao sportisti, i kao turisti”, istakao je Jaćimović. Na šampionatu, koji će trajati do nedjelje, 7. jula, nastupiće 36 timova u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Snagu i umijeće na bukovima Vrbasa odmjeriće timovi iz Bugarske, Hrvatske, Češke, Rumunije, Slovenije, Srbije, Mađarske, Velike Britanije, Rusije, Letonije i BiH. Prve takmičarske trke predviđene su sutra na stazi Bijeli buk.

U NP RS dodijeljene nagrade za najbolja umjetnička ostvarenja

U Narodnom pozorištu Republike Srpske na Velikoj sceni premijerno je izvedena predstava “Što te nema” autora Marijane Aracki, u režiji Erola Kadića, koja je nastala u koprodukciji Narodnog pozorišta RS, Narodnog pozorišta u Mostaru i Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru.

SNSD: Interes RS ne može biti talac grupa ili pojedinaca

Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) izuzetno cijeni doprinos DNS u kreiranju i provođenju zajedničkih politika kako u Republici Srpskoj i BiH svih prethodnih godina i ne vidi nijedan razlog da se i ubuduće ne nastavi sa politikom okupljanja partija iz Republike Srpske oko vitalnih nacionalnih interesa.

Vlada Srpske podržava razvojne projekte

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas u Rogatici da će Vlada Srpske i ubuduće, kao i do sada, nastaviti da podržava intenzivni privredno-ekonomski razvoj ove lokalne zajednice.

Zbog lančanog sudara kod “Delta Planeta” velika gužva na Istočnom tranzitu

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila oko 16.30 kod  TC “Delta Planet” nije bilo povrijeđenih, ali je pričinjena materijalna šteta na više automobila. Zbog saobraćajne nesreće stvorena je velika gužva na Istočnom tranzitu, pa se vozači mole za strpljenje. – Ovo je prevršilo svaku mjeru. Nervoza i neznanje su najgora kombinacija za volanom i sada

KRIM-POLICIJA U RK “BORAC”: Uprava poručuje da su svi papiri čisti

Čelnici Rukometnog kluba Borac ovih dana odgovaraju na pitanja inspektorima krim-policije, Odjeljenja za privredni kriminal nakon anonimne prijave, i ističu da je sve regularno i da će to uskoro biti dokazano. – Prijavljeni smo za malverzacije, a neki članovi Upravnog odbora, koji izdvajaju svoje vrijeme i novac za Borac, morali su davati izjave. Predmet prijave