(FOTO) Otvoreno Evropsko prvenstvo u raftingu “Banjaluka-Vrbas 2019”

U Rafting centru “Kanjon” u Karanovcu večeras je otvoreno Evropsko prvenstvo u raftingu “Banjaluka-Vrbas 2019” na kojem će naredna četiri dana učestvovati oko 250 raftera iz 11 evropskih zemalja.

Prvenstvo je otvorio zamjenik gradonačelnika Banjaluke Srđan Amidžić, koji je poručio da sportovi na vodi dobijaju sve veći značaj, te da rafting vidi i kao izuzetnu priliku za promociju turističkih potencijala grada.

“Dolaze nam sportisti iz svih krajeva svijeta. Vrbas je naš veliki sportski, ali i turistički potencijal. Koliko znam, za sve ove godine, nijedan rafter iz Banjaluke nije otišao nezadovoljan. Svi su oduševljeni stazom, što je najvažnije, ali nama izuzetno prija kada čujemo i da su veoma zadovoljni našim gostoprimstvom, našom hranom i našim ljudima”, istakao je Amidžić.

Amidžić je rekao da je ovaj grad posljednjih 15 godina bio domaćin najvećih rafting takmičenja, te da je ovo treće Evropsko prvenstvo.

“Prethodno smo bili uspješni domaćini Evropskoj smotri raftera 2005. i 2015. godine. Najveći događaj bila je organizacija Svjetskog prvenstva u raftingu 2009. godine, koje je izazvalo ogromno interesovanje publike i kada je, prema procjenama, u kanjonu Vrbasa bilo više od 30.000 ljudi koji su uživali u čarima raftinga”, naveo je Amidžić i izrazio očekivanja da će za dvije godine Banjaluka ponovo biti organizatori Svjetskog prvenstva.

Pomoćnik ministra za sport Republike Srpske Dragan Jaćimović rekao je da je
Ministarstvo porodice, omladine i sporta Srpske ovo takmičenje uvrstilo u kalendar manifestacija od značaja za Republiku Srpsku i pružilo podršku organizatorima, prepoznajući višestruki značaj ovog sportskoj događaja. On je naveo da je na ovim prostorima rafting u ekspanziji iz godine u godinu, te da je napredak i razvoj svakog sporta uspjeh Banjaluke i Republike Srpske.

“Svi koji jednom osjete moć i vide ljepote Vrbasa, sigurno će doći i biti naši gosti i kao sportisti, i kao turisti”, istakao je Jaćimović. Na šampionatu, koji će trajati do nedjelje, 7. jula, nastupiće 36 timova u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Snagu i umijeće na bukovima Vrbasa odmjeriće timovi iz Bugarske, Hrvatske, Češke, Rumunije, Slovenije, Srbije, Mađarske, Velike Britanije, Rusije, Letonije i BiH. Prve takmičarske trke predviđene su sutra na stazi Bijeli buk.

Ona je svojim primjerom naučila kćerku Mirsadu da se rad uvijek isplati VIDEO

Težak posao danas svi odbijaju. Njoj se rugaju jer radi u pilani. – Ne biram posao, ne smeta mi izrugivanje – kaže majka Mirsade Hadžić, djevojke iz Kozarske Dubice, čija je priča nedavno odjeknula u regionu. Sada pogledajte ispovijest osobe koja joj je uzor, Mirsadine majke Hamide Dedić Hadžić. NE BIRAM POSLOVE: NE SMETA MI

Mještani banjalučkog naselja pronašli skelet u šumi

U šumi u banjalučkom naselju Dragočaj pronađen je skelet nepoznate ženske osobe, potvrdila je banjalučka policija. Ljudske ostatke pronašao je mještanin Petar Ćosić, koji je odmah obavijestio policiju, javlja Srpskainfo. Portparol Policijske uprave Banjaluka Marija Markanović izjavila je da su policijski službenici 14. jula postupili po zaprimljenoj prijavi i izvršili uviđaj u Dragočaju, gdje su pronađeni

Usvojene odluke o kreditu za drugu fazu Koridora 5C

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je odluku o prihvatanju zaduženja Republike Srpske prema Evropskoj banci za obnovu i razvoj za finansiranje Projekta Koridor “Pet ce” – obilaznica Doboj u skladu sa kojom će Srpska da se kreditno zaduži 150 miliona evra radi realizacije tog projekta, odnosno za građevinske radove i konsultantske usluge.

„Lauš 2“ šampion Jelen kupa

Nakon 8 dana igranja turnira, 40 seniorskih ekipa i 240 igrača „Jelen kup 2019” završen je sinoć u Banjaluci, uzbudljivom finalnom utakmicom. “Lauš 2” je spriječio ekipu “Market AS” da odbrani titulu na Trgu Krajine. Najboljim igračem turnira proglašen je kapiten pobjedničke ekipe Njegoš Miljković. Nagrade su uručili proslavljeni banjalučki fudbaler Vladan Grujić, a ispred

PETROVDANSKI SABOR Na prvom festivalu folklora čak 600 učesnika

Kulturno-umjetničko društvo „Potkozarje“ i vrijedni domaćini iz tog kraja ovog vikenda ugostiće čak 600 učesnika na prvom Petrovdanskom saboru. Na Međunarodni festival foklora stiže deset kulturno-umjetničkih društava iz Makedonije, Bugarske, Srbije i Republike Srpske, koji će, prije svega mještanima, a i drugim posjetiocima, predstaviti kulturu i tradiciju svog kraja. Program počinje u večernjim časovima, u

Uhapšeni u akciji “Unikat” sprovedeni u banjalučko tužilaštvo

Trojica od četvorice uhapšenih u akciji “Unikat” sprovedeni su nakon kriminalističke obrade u Okružno javno tužilaštvo Banjaluka. Kako javlja novinar “Nezavisnih” četvrti uhapšeni će biti doveden naknadno. Podsjetimo, u akciji “Unikat” policija je u ponedjeljak uhapsila Sanela Šeranića, Nenada Dragišića, Deana Đajića i Danijela Trninića. Iz dvije savremene laboratorije za proizvodnju droge na području Banjaluke