Region 26.10.2020.

OTVORENO PISMO: Lideri DF-a traže od ambasadora SAD da se izjasni da li je protiv njih u novoj vladi CG

ČITANJE: 1 minuta

Demokratski front (DF) zatražio je danas od ambasadora SAD u Podgorici Džudi Rajzing Rajnke da saopšti da li podržava stav da lideri ovog političkog saveza ne mogu biti u novoj Vladi Crne Gore.

Iz DF-a su u otvorenom pismu Rajnkeovoj naveli da ih je mandatar Zdravko Krivokapić obavijestio “da mu je od stranog faktora ultimativno saopšteno da lideri tog saveza ne mogu zauzeti ona mjesta u Vladi koja im je dao narod”.

“S obzirom da smo ovu informaciju dobili ubrzo nakon sastanka koji je Krivokapić imao u američkoj Ambasadi, željeli bismo da čujemo od Vas ili od nekog nadležnog u Stejt departmentu, da li Vaša administracija podržava ovako skandalozan stav”, navodi se u pismu.

U DF-u kažu da njihove informacije iz krugova bliskih administraciji američkog predsjednika Donalda Trampa govore da će se u potpunosti poštovati svi demokratski standardi prilikom izbora nove Vlade u suverenoj Crnoj Gori, kao i na drugim prostorima.

“Kako smo informaciju o miješanju inostranog faktora dobili u razgovoru sa Krivokapićem, a cijeneći njegovu zabrinutost da bi mu nepoštovanje ovog ultimatuma pravilo problem u budućim odnosima Crne Gore sa Zapadom, tražimo da nam jasno iznesete stav o ovom pitanju, da bi građani Crne Gore mogli da procijene šta znači ovaj ultimatum, ako je saopšten sa Vaše strane”, navodi se u pismu DF-a.

(Srna)