Sport 23.03.2016.

Otvoreno pismo Novaka Đokovića svima koji su ga napali

ČITANJE: 1 minuta
djokovic
Najbolji teniser svijeta Novak Đoković oglasio se povodom velike bure koja je potresla javnost nakon izjava po osvajanju Indijan Velsa.

Noletovo saopštenje na društvenim mrežama prenosimo u cjelosti:

“Dragi moji,

Ovdje se javljam da podjelim sa vama bitne trenutke, posebno svoje utiske nakon važnih pobjeda. Ovaj put sam ipak uzeo malo vremena da promislim prije nego što vam napišem poruku. Kao što ste možda vidjeli, bio sam upitan da prokomentarišem prethodno pokrenutu osetljivu temu. Da li zbog adrenalina ili euforije poslije pobjede u finalu, dao sam komentar koji najbolje ne oslikava moj ugao gledišta i želio bih ovim putem da razjasnim svoj stav.

Kao što sigurno znate, veoma mi je stalo do toga da se profesionalni tenis dalje razvija i kad to kažem u glavi su mi interesi svih igrača. Zbog tenisa sam ovo što jesam danas i osjetio sam potrebu da iskažem svoj stav o poštenijoj i boljoj distribuciji nagradnog fonda među svim igračima – teniserkama i teniserima. Zajedno treba da se borimo za bolje uslove za sve igrače. Posljednje što sam imao na umu je da se moj stav pretvori u borbu polova i priču o razlikama u nagradama, jer je moj stav da svi teniseri i teniserke treba da budu ravnopravno nagrađeni za svoju igru i napore koje ulažu.

Volim tenis i dao mi je mogućnost da pomognem drugima pred kojima je dug put do ostvarenja svojih snova. Ovo je ono što mislim na tu temu i izvinjavam se onima koji su me razumjeli na drugačiji način”, poručio je Đoković preko Fejsbuka.

(24 sata.rs)