Vijesti 09.02.2021.

OTVORENO PISMO: Stanivuković pita direktora – zašto je nepoželjan u SC “Borik”?

ČITANJE: 2 minute

Sportski centar „Borik“ u više navrata nije pozvao gradonačelnika Draška Stanivukovića na promociju svojih aktivnosti, a posljednji primjer je nepozivanje prvog čovjeka Grada na jučerašnje otvaranje „Izložbe međunarodnog sporta“ u dvorani „Borik“.

Sa posebnom pažnjom sam pratio aktivnosti Sportskog centra „Borik“ u vezi sa postavkama Muzeja sporta, pa tako i postavku „Izložba međunarodnog sporta“ koja je juče otvorena uz pomoć našeg Banjalučanina i sportskog radnika Borisa Vrhovca. Upravo je Boris primjer kako se predanim radom i angažovanjem, po čitavom svijetu, pokazuje da je sport iznad svih predrasuda i lokalnih netrpeljivosti, naveo je gradonačelnik Stanivuković u pismu upućenom direktoru SC „Borik“, Nenadu Taliću, prenosi Srpskainfo.

Istovremeno, kako je naveo – „žalosti me činjenica da ustanovom kojom Vi rukovodite, zastupate i predstavljate niste mogli, ili niste htjeli, poslati pozivnicu gradonačelniku da prisustvuje ovom značajnom događaju, pri tome iskorištavajući svoju poziciju da pozovete druge predstavnike i političke subjekte“.

– Zaboravljate činjenicu da sport zbližava i spaja ljude, a Vi ste Vašim postupkom upravo učinili suprotno i samim tim uvrijedili gradonačelnika udaljivši ga od građana i sportskih radnika ovog grada – naveo je Stanivuković.

NENAD TALIĆ/D.BASARA

Podsjećamo, Grad Banjaluka je osnivač JU Sportski centar „Borik“, i ta ustanova se finansira iz budžeta Grada.

– Nedopustivo je i mimo svih protokolarnih procedura, da se gradonačelnik Banjaluke ne pozove na ovakav događaj. Takođe, informisan sam da niste uputili pozivnicu ni resornom nadležnom Odjeljenju po pitanju sporta, što još dodatno otežava nastalu situaciju, jer svi dobro znamo da su se u ranijem periodu i gradonačelnik i predstavnici Odjeljenja uredno pozivali – navodi se u pismu.

Kako je zaključio gradonačelnik – važno je da se u cilju i interesu obostrane saradnje, kao i razvoja sporta i sportskih aktivnosti koje sprovodi Sportski centar, ne čine više navedeni propusti.

(SB)