Magazin 13.09.2015.

Ova frizura je zaludjela žene širom svijeta

ČITANJE: 1 minuta
kosa-naftna-mrlja

Već nekoliko godina brinete avanaturističkog duha tužno gledaju kako plavuše uživaju u novim trendovima bojenja kose, dok su za njih rezervisane uglavnom samo varijacije na temu “sunca u kosi”.

Lila, roze, svijetlozelena i modra kosa na izblajhanim djevojkama izgledaju odlično, dok svaka tamnokosa dama koja je pokušala nešto slično zna kako su na smeđoj i crnoj kosi vedre i pastelne boje nevidljive ako se prije njih ne koristi blajh.

Upravo iz tog razloga razvijena je nova tehnika bojenja, tačnije nijansiranja kose koja brinetama omogućava da nose šarene boje na kosi.

cosmic-oil-slick-hair

“Oil slick” (u prevodu naftna mrlja) je ime dobila jer kosa obojana na ovaj način izgleda kao da je prošarana nijansama koje se pojavljuju u prosutoj nafti. Zbog karakterističnih boja, nazivaju je još i “paunovom kosom”. Ovaj trend osmislila je Aura Fridman iz salona “Sally Hershberger” koji posjećuju mnoge slavne glumice, pjevačice i modeli.

Budući da je “caka” u miješanju različitih nijansi preliva za kosu, ova tehnika ne šteti vlasima poput blajhanja, a izgleda mnogo neobičnije i zanimljive od do sada popularnih pastelnih boja koje su se koristile za “ombre” efekat.

(Index.hr)