Svijet 05.08.2020.

OVA HEROINA BEBE JE ZAMOTALA I ČUVALA UNUTAR BOLNICE Potresna fotografija iz Bejruta opisuje sav očaj i tugu

ČITANJE: 1 minuta

Nakon strahovitih eksplozija koje su u utorak potresle Bejrut, štete će se, nažalost, još dugo sabirati – kako materijalne, tako i one ljudske, a jedna od fotografija koja se pojavila na društvenim mrežama dočarava sav očaj, tugu, bespomoćnost i tragediju koji su zadesili libansku metropolu..

Jutarnji list prenosi da je glavni grad Libana devastiran, stradale su i mnoge bolnice, a jedna od njih je i bolnica “Beirut Roum”. Upravo tamo, tačnije na njenom odjeljenju za ginekologiju i akušerstvo Fotograf Bilal Jawich snimio je mladu medicinsku sestru koja u naručju drži tri novorođene bebe, okružena ruševinama, krhotinama stakla, istovremeno pokušavajući da uspostavi telefonsku vezu i poslati apel za pomoć njenim kolegama, ljekarima i pacijentima.

“Nakon 16 godina fotografisanja za medije i puno ratova… Mogu samo da kažem da nisam vidio ništa slično ovome čemu sam danas svjedočio, pogotovo ispred bolnice “Roum”… Ova heroina zamotala ih je i čuvala unutar bolnice, uspostavljala pozive uprkos prekidu komunikacija, sa troje novorođenčadi u rukama, okružena desetinama tijela i ranjenicima”, napisao je autor fotografije na svom Facebooku.

Prema posljednjim informacijama, eksplozija je odnijela 100 života, a više od 4.000 je povrijeđenih.

16 سنة من التصوير الصحفي والكثير من الحروب. استطيع ان اقول لم أرى كالذي رأيته اليوم في منطقة الاشرفية, وخصوصا امام…

Gepostet von Bilal Marie Jawich am Dienstag, 4. August 2020

(A.M/banjaluka.net)

 

 

Oznake: Bejrut, eksplozija, Liban