Sport 20.12.2015.

Ovako je Aleks Ferguson motivisao svoje igrače

ČITANJE: 1 minuta
aleks ferguson
Ser Aleks Ferguson je bez sumnje jedan od najboljih fudbalskih trenera svih vremena. Legenda Mančester junajteda je sa ovim timom osvojio 13 titula Premijer lige, pet titula FA kupa, dve Lige šampiona i brojne “sitne” trofeje za 27 godina koliko je sjedio na klupi ovog tima.

Sada se Mančester nalazi u pravoj krizi identiteta. Promjenili su već dva trenera, ali niko ne može da dopre do igrača na način na koji je to radio Ferguson. Izvjesno je da će i Luj van Gal uskoro dobiti otkaz, ali ni to nije dugoročno rješenje za engleskog giganta.

Ipak, ovih dana kruži izjava Robina Van Persija koji objašnjava tačno kako ih je Aleks Ferguson motivisao u teškim trenucima, nakon čega bi često izlazili kao pobjednici iz teških utakmica.

– Te sezone smo čak 26 puta okrenuli rezultat u našu korist. Mentalna snaga tima je bila nevjerovatna. Fergi je uvijek insistirao da se izrazimo u svlačionici ako nam nešto smeta, a potom bi rekao. ‘Momci, gdje da počnem? Dosadno je. Zamislite mene, dedu od 72 godine koji gleda ovakvu utakmicu. Uzbudite me. Pokušajte sa pasom od 40 metara. Pokušajte da driblate. Ne zanima me ako pogriješite. Hoću da sjedim na ivici svog sjedišta. Molim vas, uzbudite me i učinite igru bržom’. On je zaista bio genije – rekao je Robin Van Persi.

(24sata.rs)