Magazin 26.01.2016.

Ovakvu radost sigurno niste vidjeli: Pas “poludio” od sreće kada je ugledao vlasnika

ČITANJE: 1 minuta
mark o nil
Mark O'Neill je morao provesti sedam dana u bolnici zbog epilepsije, a njegov pas Patch tokom tog perioda nije želio jesti i cvilio je. Kada je ugledao Marka na vratima, naprosto je “poludio” od sreće i nije prestao skakati po njemu.

Video je napravila Markova partnerica Kerrigan koja ga je postavila na društvene mreže. Preuzela ga je SPCA Škotske, agencija za spašavanje pasa, i do sada ima više od sedam miliona pregleda. SPCA je spasila Patcha, i smjestila u centar u Lanarkshireu odakle ga je Mark udomio u maju prošle godine.

Patch osjeti kada Mark treba dobiti napad i upozori na to tako što legne na njega i počne ga lizati. Kada mu je gazda otišao u bolnicu bio je tužan i depresivan.

– Patch se uvijek obraduje kada vidi Marka, ali ovo je bilo potpuno drugačije. Mark je otišao u London u nedjelju i Patch se nije micao do utorka. Plakao je i nije htio ništa da radi. Presretni smo oboje što je ovako reagovao- rekla je Kerrigan.

Oboje su istakli kako su spasilački psi najbolji, te da treba udomiti pse iz domova.

– Kada su nam ga tek doveli iz skloništa noge su mu se tresle. Ali za 20 minuta trčao je kućom i skakao po namještaju. bio je zaista sretan- prisjetili su se.

Odmah se udomaćio i prvu noć je spavao između njih dvoje. Path je ukrao srce njih dvoje, ali i ljudi širom svijeta zbog kojih je ovaj video postao viralan.

(Klix)