Vijesti 04.10.2016.

Ove godine 500 studenata manje na fakultetima Univerziteta u Banjaluci

ČITANJE: 1 minuta

Brucoši svih fakulteta banjalučkog Univerziteta prisustvovali su prvom akademskom času na kojem su im dobrodošlicu poželjeli rektor, prorektor, dekani i njihovi budući profesori.

Ove godine, međutim, oko 500 studenata je manje nego prošle godine. Ipak, amfiteatar Fakulteta političkih nauka juče je bio tijesan da primi sve radoznale brucoše koji su došli na zajednički čas, kako bi se po prvi put susreli sa profesorima.

Između ostalih, dobrodošlicu im je poželio rektor banjalučkog Univerziteta Milan Mataruga, dekan Akdemije umjetnosti Luka Kecman kao i ostali profesori Univerziteta.

– Nakon tri upisna roka na naš univerzit upisano je 2.274 studenta. Iako je odziv manji nego prethodinh godina, zadovolji smo brojem upisanih studenata – kaže je Mataruga.

Organizator ovog akademskog druženja je Studentski parlament, s cilj im je, kažu, da što bolje poveže studenate svih fakulteta.

– Danas počinje nova akademska godina, s obzirom na to da su brucoši naša pokretačka snaga, organizovali smo ovaj čas kako bi im predstavi sve predonosti studiranja i upoznali ih s njihovim obavezama – rekao je Zoran Grahovac, predsjednik Studentskog parlamenta.

(blic.rs)