Magazin 29.03.2019.

Ove godine nema Demofesta

ČITANJE: 1 minuta

Nakon jedanaest godina i isto toliko uspješnih izdanja, banjalučki Demofest odlazi na kratku pauzu, potvrdila je Brankica Janković, direktorica ovog muzičkog festivala.

Iako su Banjalučani i ljubitelji alternativnog zvuka iz čitave regije već navikli da svakog jula tvrđava Kastel postane centar nove muzičke scene, ovog ljeta se to neće desiti.

“Nadajući se da smo zaslužili malo razumijevanja i strpljenja onih koji nas vole i uz nas su sve ove godine – prije svih hiljada demo bendova koji su se prijavljivali na naše konkurse, hiljada saradnika i stotina hiljada posjetilaca od osnivanja do danas – ove godine ćemo napraviti pauzu da bismo pripremili novu Demofest priču, dostupnu publici u cijeloj regiji”, rekla je za Lola magazin Brankica Janković.

Pokrenut 2008. godine, kao jedinstven regionalni projekat namijenjen promociji i pružanju podrške mladim autorskim bendovima iz bivše Jugoslavije, festival je brzo stekao prepoznatljovst i ugled na muzičkoj sceni.

Pored ovogodišnje “hibernacije” Demofesta, Brankica Janković najavila je ipak i neke nove stvari koje su u pripremi.

“U pitanju će biti priča koja traje svakog dana u godini i koja neće imati nikakvih ograničenja. Demofest na malim ekranima i internetu”, najavljuje direktorica Demofesta, dodajući da se iskreno nadi i da će se “stvoriti uslovi da u godinama koje su pred nama doživi i svoja izdanja na Kastelu, jer svako se rado vraća svojoj kući”.

(Mondo)